Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Airbnb έκλεισε με ρεκόρ εσόδων και κερδών τρίτου τριμήνου. Στη μέση της υψηλής σεζόν, τα έσοδα της αυξήθηκαν 18% στα 3.397 εκατομμύρια δολάρια.

Τα κέρδη πολλαπλασιάστηκαν στα 4.374 δισεκατομμύρια δολάρια λόγω της έκτακτης έκπτωσης φόρου ύψους 2,769 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αλλά ακόμη και χωρίς αυτό, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν 31% στα 1.605 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η πλατφόρμα με βραχυχρόνιες ενοικιάσεις αντιμετωπίζει τους περιορισμούς που επιβάλλονται στη Νέα Υόρκη -την κύρια αγορά της- με λειτουργική και οικονομική υγεία.
Αυτοί οι περιορισμοί τέθηκαν σε ισχύ τον Σεπτέμβριο και μετά βίας επηρέασαν τα αποτελέσματα για το θερινό τρίμηνο.

Στην επιστολή της προς τους μετόχους αναφέρεται στα νέα μέτρα, τα οποία εμποδίζουν τις εταιρείες να λειτουργούν κτίρια προς ενοικίαση στην πλατφόρμα και απαιτούν την παρουσία ιδιωτών εάν θέλουν να φιλοξενήσουν επισκέπτες.
Υποδεικνύει επίσης ότι περίπου το 80% των 200 κορυφαίων αγορών της βάσει εσόδων έχει ήδη κάποια μορφή ρύθμισης, ένα μήνυμα με το οποίο προσπαθεί να διώξει το φάσμα του ρυθμιστικού κινδύνου.

  • Η Airbnb ανέφερε αύξηση 19% στις ενεργές καταχωρίσεις το τρίτο τρίμηνο του 2023 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2022.
  • Η εταιρεία έχει επεκτείνει τις προσφορές της και στοχεύει να κάνει τη φιλοξενία τόσο δημοφιλή όσο και τα διεθνή ταξίδια.
  • Οι οικοδεσπότες απέφεραν περισσότερα από 19 δισεκατομμύρια δολάρια μόνο το τρίτο τρίμηνο.

Οι νέες αναπτυσσόμενες αγορές

Η πλατφόρμα σχεδιάζει να αυξήσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις επιλογές διαμονής της.
Στόχος της είναι, να διευκολύνει τα πρώτα βήματα για τους οικοδεσπότες και να βελτιώσει τη συνολική εμπειρία για όλους.

Η Airbnb επενδύει σε αναπτυσσόμενες αγορές με χαμηλή διείσδυση, όπως η Γερμανία, η Βραζιλία και η Νότια Κορέα.

Τα μακρινά ταξίδια ανακάμπτουν έντονα μετά την πανδημία

  • Το τρίτο τρίμηνο του 2023, οι επισκέπτες που ταξίδεψαν περισσότερα από 3.000 μίλια αυξήθηκαν 18% σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2022.
  • Οι διασυνοριακές πτήσεις αντιπροσώπευαν το 45% των συνολικών μεικτών διανυκτερεύσεων που κρατήθηκαν.

Οι μεγάλες πόλεις γίνονται ξανά δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί

Οι μεγάλες πόλεις γίνονται ξανά δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί μετά από μια περίοδο που οι ταξιδιώτες αναζητούσαν λιγότερο πυκνοκατοικημένες περιοχές.

Το τρίτο τρίμηνο του 2023, οι ακαθάριστες διανυκτερεύσεις με κρατήσεις σε αστικές περιοχές υψηλής πυκνότητας αντιπροσώπευαν το 49% του συνόλου (από 48% που ήταν το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022 και από 58% το 2019).

Πόσο αυξήθηκε η μέση τιμή διανυκτέρευσης | Έσοδα και κέρδη 3μήνου της Airbnb

Η μέση τιμή έχει αυξηθεί 3% στα 161 δολάρια ανά διανυκτέρευση, με δύο μονάδες να αποδίδονται στη συναλλαγματική ισοτιμία.

Το τρίτο τρίμηνο της Airbnb σημείωσε έσοδα και κέρδη ρεκόρ. Τα σωρευτικά στοιχεία για τους πρώτους εννέα μήνες του έτους ξεπερνούν επίσης τα ρεκόρ.

  • Τα έσοδα ήταν +18,5% στα 7,699 δισεκατομμύρια δολάρια.
  • Τα κέρδη τριπλασιάστηκαν στα 5,141 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι προβλέψεις για τα έσοδα το τέταρτο τρίμηνο

Όσον αφορά στις προβλέψεις για τα έσοδα της Airbnb το τέταρτο τρίμηνο του 2023, αναμένεται να μειωθούν μεταξύ 2.130 και 2.170 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Αυτό θα αντανακλά έναν ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 12–14%, ο οποίος είναι σχετικά σταθερός σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2023, εξαιρουμένης της επίδρασης των συναλλαγματικών ισοτιμιών.