Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι ελκυστικές εκπτώσεις αυξάνουν τις έγκαιρες κρατήσεις (early bird) για το καλοκαίρι του 2024 στα τουριστικά πρακτορεία στην Γερμανία.
Οι πρώτες εβδομάδες του χρόνου έδειξαν ότι φέτος, οι Γερμανοί ταξιδιώτες κάνουν κράτηση ακόμη νωρίτερα. Η πρόωρη κράτηση αναμένεται να είναι μια τάση το 2024 και στους κερδισμένους είναι και η Ελλάδα.

«Οι Γερμανοί είναι πρόθυμοι να ταξιδέψουν, δηλώνει ο Norbert Fiebig, πρόεδρος της Γερμανικής Ταξιδιωτικής Ένωσης (DRV).
Αυτό φαίνεται από τα υψηλά στοιχεία πωλήσεων early bird κρατήσεων για καλοκαιρινά ταξίδια μεταξύ Μαΐου και Οκτωβρίου 2024».

Σύμφωνα με έκθεση της Travel Data + Analytics (TDA), πακέτα και αρθρωτά ταξίδια (εκδρομές σε μια χώρα ή περιοχή που μπορούν να κλείνονται διαδοχικά) από tour operators αξίας περίπου 3,6 δις ευρώ είναι ήδη διαθέσιμα σε ταξιδιωτικά γραφεία και διαδικτυακές πύλες ταξιδιών.

Ο αριθμός αυτός είναι σημαντικά υψηλότερος από τα περσινά έσοδα από πωλήσεις 2,4 δις ευρώ και ακόμη πιο πάνω από το 2019, που κατέγραψε έσοδα από πωλήσεις 3,3 δις ευρώ.

Οι ειδικοί στην ταξιδιωτική αγορά, αναμένουν ότι η πλειοψηφία των Γερμανών θα ταξιδέψει φέτος παρά την οικονομική αβεβαιότητα.

Δημοφιλείς προορισμοί το καλοκαίρι περιλαμβάνουν χώρες της ανατολικής Μεσογείου, όπως η Τουρκία και η Ελλάδα, με πολλές κρατήσεις ήδη να γίνονται για οργανωμένα ταξίδια σε αυτές.
Η Ισπανία, με Βαλεαρίδες και Κανάρια Νησιά καθώς και την ηπειρωτική χώρα, είναι επίσης δημοφιλής στους Γερμανούς ταξιδιώτες, ενώ ακολουθούν η Αίγυπτος και η Τυνησία.

Τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων των Γερμανών προβλέπεται να επιστρέψουν αυτό το καλοκαίρι και η ζήτηση για κρουαζιέρες αναμένεται να επανέλθει σε πλήρη ισχύ.

Οι τουριστικοί πράκτορες κερδίζουν δημοτικότητα μεταξύ των Γερμανών καθώς προσφέρουν στους ταξιδιώτες προστασία και υποστήριξη πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τις διακοπές τους.