Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι δαπάνες εξερχόμενου τουρισμού από την Κίνα προβλέπεται να αυξηθούν πάνω από 50%, σε περισσότερα από 42,9 δις δολάρια το 2023.
Ωστόσο, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC) αυτό εξακολουθεί να είναι σημαντικά χαμηλότερο από τα προ της πανδημίας επίπεδα κατά σχεδόν 70%.

Η τουριστική και ταξιδιωτική βιομηχανία της Κίνας αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στο ΑΕΠ της.
Φέτος, ο κλάδος εκτιμάται ότι θα συνεισφέρει 13,9 τρις δολάρια, δηλαδή 150% αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Μέχρι το 2033, προβλέπεται να αυξηθεί στα 3,7 τρις δολάρια και να δημιουργήσει πάνω από 100 εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

11,5 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας

Το WTTC υπογραμμίζει πώς η τουριστική και ταξιδιωτική βιομηχανία της Κίνας αναμένεται να δημιουργήσει 11,5 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας έως το τέλος του έτους, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θέσεων εργασίας σε 74,7 εκατομμύρια.

Αυτές οι νέες άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας μπορεί να αποτελέσουν περίπου το 10% του συνόλου των θέσεων εργασίας στην οικονομία.

Παρά τον αντίκτυπο της πανδημίας, αναμένεται ότι ο αριθμός των θέσεων εργασίας στον εν λόγω κλάδο θα είναι το πολύ 10% χαμηλότερος από ό,τι το 2019 μέχρι το τέλος του 2023.

Ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία Ασίας-Ειρηνικού

Η ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού αναμένεται να συμβάλει με 1,6 τρις δολάρια στο περιφερειακό ΑΕΠ το 2022.
Ωστόσο, αυτό εξακολουθεί να είναι κατά 50% χαμηλότερο από το υψηλότερο επίπεδο του κλάδου πριν από την πανδημία.

Η έκθεση προβλέπει επίσης ότι το 2023, η συμβολή του κλάδου θα αυξηθεί στα 2,6 τρις δολάρια ΗΠΑ, που είναι μόνο 16% χαμηλότερα από το επίπεδο πριν από την πανδημία. Επιπλέον, έως το 2024, αναμένεται ότι ο αριθμός των θέσεων εργασίας στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας στην Ασία και τον Ειρηνικό θα επιστρέψει στα προ της πανδημίας επίπεδα