Σύνταξη: tourismtoday.gr

Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι διανυκτερεύσεις στην Εσθονία, τον περασμένο Οκτώβριο σε σύγκριση με πέρυσι. Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι τα καταλύματα της χώρας κατέγραψαν σημαντική αύξηση στον αριθμό των εγχώριων και ξένων τουριστών.

Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία της Εσθονίας, τα καταλύματα εξυπηρέτησαν περισσότερους από 227.000 τουρίστες τον Οκτώβριο. Ποσοστό +44%, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Ωστόσο, παρόλο που τρεις φορές περισσότεροι ξένοι τουρίστες επισκέφθηκαν την Εσθονία αυτόν τον Οκτώβριο σε σύγκριση με το 2020, ο αριθμός εξακολουθεί να παραμένει δύο φορές μικρότερος από την περίοδο πριν από την πανδημία.

«Σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2020, υπήρχαν τρεις φορές περισσότεροι ξένοι τουρίστες, αν και ο αριθμός τους ήταν ακόμα σχεδόν δύο φορές μικρότερος από τον Οκτώβριο του 2019 πριν από την κρίση, δήλωσε Helga Laurmaa, αναλύτρια της Στατιστικής Υπηρεσίας.

Ο αριθμός των εγχώριων τουριστών αυξήθηκε κατά 4% σε ετήσια βάση και 25% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2019».

Τον Οκτώβριο του 2020, τα καταλύματα εξυπηρέτησαν σχεδόν 83.000 ξένους τουρίστες που πέρασαν σχεδόν 180.000 νύχτες στην Εσθονία.

Σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, η Εσθονία κατέγραψε σταθερή άνοδο, ιδίως σε τουρίστες από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του χώρου Σένγκεν.

Οι σημαντικότερες αγορές

Η Εσθονία γνώρισε τον υψηλότερο αριθμό επισκέψεων από ταξιδιώτες από τη Φινλανδία, τη Λετονία, τη Γερμανία και τη Ρωσία τον Οκτώβριο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, υποδέχθηκε:

  • 31.000 τουρίστες από τη Φινλανδία.
  • 10.000 τουρίστες από τη Λετονία.
  • 5.000 τουρίστες από τη Γερμανία.
  • Περίπου 4.000 τουρίστες από τη Ρωσία.

Σε ποιους προορισμούς έμειναν οι ξένοι τουρίστες

Από όλους τους ξένους τουρίστες που επισκέφθηκαν την Εσθονία τον Οκτώβριο, το:

  • 75% φιλοξενήθηκαν στην κομητεία Χάργιου.
  • 9% στην κομητεία Πάρνου.
  • 7% στην κομητεία Τάρτου.