Σύνταξη: tourismtoday.gr

Τα επίπεδα πριν από την πανδημία έχουν ξεπεράσει στην Ισπανία, οι κρατήσεις σε ενοικιαζόμενα καταλύματα διακοπών τον Αύγουστο.

Κι αυτό λόγω του εγχώριου τουρισμού και της αντίληψης ότι τα ενοικιαζόμενα ακίνητα είναι ασφαλέστερα από τα ξενοδοχεία, όπως αποκαλύπτει ο ισπανικός ιστότοπος κρατήσεων διακοπών, Rentalia.

Οι κρατήσεις σε διαμερίσματα και κατοικίες που ενοικιάζονται στους τουρίστες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αναμένεται να αυξηθεί στο 89,2% τον επόμενο μήνα.

Αυτό σημαίνει, 12 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από τα επίπεδα του προηγούμενου έτους. Και λίγο πάνω από το 88,5% από το 2019, πριν από την πανδημία.

Τα υψηλότερα ποσοστά άνω του 94% καταγράφουν οι Βαλεαρίδες. Και συγκεκριμένα σε Μενόρκα και Μαγιόρκα, καθώς και στην ηπειρωτική περιοχή του Αλικάντε.

Η τουριστική βιομηχανία της Ισπανίας καταστράφηκε από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που επιβλήθηκαν πέρυσι για τον περιορισμό της πανδημίας.

Μόνο 19 εκατομμύρια ξένοι τουρίστες ήρθαν στην Ισπανία το 2020, από πάνω από 80 εκατομμύρια πριν από την πανδημία.

Η χαλάρωση των περιορισμών επέστρεψε φέτος ορισμένους τουρίστες. Οι αξιωματούχοι πάντως παρά την αβεβαιότητα είναι αισιόδοξοι. Και ελπίζουν πώς αυτό το καλοκαίρι θα προσελκύσουν περίπου τους μισούς τουρίστες από το εξωτερικό, σε σχέση με πριν από την πανδημία.