Το 40% των κρατήσεων στα ξενοδοχεία της Γερμανίας για τον Ιούνιο και τον Ιούλιο προέρχεται από διεθνείς επισκέπτες, καθώς οι φίλαθλοι του ποδοσφαίρου συρρέουν στη χώρα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου.

Αυτό αναφέρει η SiteMinder, συγκρίνοντας τα στοιχεία για τους δύο μήνες με την αντίστοιχη περίοδο του 2023, σημειώνοντας, επιπλέον, ότι ο συνολικός όγκος των κρατήσεων στη χώρα καταγράφει άνοδο 29%.

Με την εκτίναξη των αφίξεων των διεθνών φιλάθλων, η μέση ημερήσια τιμή για διαμονή κατά τη διάρκεια της περιόδου του UEFA Euro αυξήθηκε κατά 11% σε όλη τη Γερμανία στα 214 ευρώ – σε σύγκριση με 192 ευρώ το προηγούμενο έτος.

Οι οπαδοί του ποδοσφαίρου έκαναν κρατήσεις για τη διαμονή τους πιο νωρίς, με τον μέσο χρόνο να επεκτείνεται κατά πέντε ημέρες.

Στο Βερολίνο, η μέση τιμή δωματίου αυξήθηκε κατά 18% και έφτασε τα 189 ευρώ, από 160 ευρώ το 2023. Οι κρατήσεις έχουν, επίσης, αυξηθεί κατά 28%.

Ο ενθουσιασμός γύρω από ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα της Ευρώπης φέτος είναι εμφανής.

Τα στοιχεία του SiteMinder δείχνουν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο προηγείται με τις περισσότερες διεθνείς κρατήσεις στη Γερμανία κατά τη διάρκεια της περιόδου του UEFA Euro, ακολουθούμενο από τις Κάτω Χώρες, την Ελβετία, την Αυστρία και τις ΗΠΑ.

Η έκρηξη των διεθνών ταξιδιών κατά τη διάρκεια της περιόδου του UEFA Euro δίνει στα ξενοδοχεία στη Γερμανία ένα μοναδικό πλεονέκτημα για να ενισχύσουν περαιτέρω τα έσοδά τους.

Οι ξενοδόχοι μπορούν να επωφεληθούν από την άφιξη οπαδών του αθλήματος από όλο τον κόσμο προσφέροντας αναβαθμίσεις, έξτρα παροχές και προσαρμοσμένα πακέτα, ακόμη και πριν κάνουν check in.

Αυτό όχι μόνο θα επιτρέψει στα ξενοδοχεία να μεγιστοποιήσουν τα έσοδά τους, αλλά θα κάνει επίσης τη διαμονή των επισκεπτών τους πιο αξέχαστη, δημιουργώντας ένα αξέχαστο καλοκαίρι του UEFA Euro.