Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η EasyJet μπορεί να υπερηφανεύεται για τις καλοκαιρινές κρατήσεις διακοπών από το Ηνωμένο Βασίλειο.
Ο αερομεταφορέας ανέφερε τις «μεγαλύτερες από ποτέ» κρατήσεις για παραλιακούς προορισμούς από το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς αυξάνεται σε «σχεδόν πλήρη χωρητικότητα» για το καλοκαίρι του 2022.

Όπως ανέφερε ο Johan Lundgren, διευθύνων σύμβουλος της EasyJet, οι κρατήσεις αυξήθηκαν μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης στις 5 Ιανουαρίου για την κατάργηση των προ αναχωρήσεων δοκιμών για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες.

Tο Ηνωμένο Βασίλειο ηγείται στις κρατήσεις σε Ευρώπη

«Βλέπουμε το Ηνωμένο Βασίλειο να ηγείται της Ευρώπης στις κρατήσεις για πρώτη φορά από την άνοιξη του 2020, είπε.

Προβλέπουμε ένα δυνατό καλοκαίρι. Αναμένουμε 10%-15% λιγότερη κίνηση σε όλο το δίκτυο. Αλλά αναμένουμε να είμαστε κοντά στη χωρητικότητα του 2019».

Οι παραθαλάσσιοι προορισμοί πρωτοστατούν στην έκρηξη των κρατήσεων με το Γκάτγουικ να είναι ο μεγαλύτερος κερδισμένος από την αποκατασταθείσα χωρητικότητα του αερομεταφορέα.

1,2 εκατομμύρια επιπλέον θέσεις προς πώληση από το Γκάτγουικ

«Τα δρομολόγια για προορισμούς παραλίας από το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι τα μεγαλύτερα που έγιναν ποτέ. το 2022.

Θα έχουμε 1,2 εκατομμύρια επιπλέον θέσεις προς πώληση από το Γκάτγουικ, αυτό το καλοκαίρι σε σύγκριση με το 2019».

Η EasyJet αποκατέστησε τη χωρητικότητα στο 71% του επιπέδου του 2019 τον Δεκέμβριο και στο 64% σε σχέση με τους τελευταίους τρεις μήνες του 2021. Αλλά τη μείωσε στο 50% τον Ιανουάριο.

Ωστόσο, ο Johan Lundgren είπε ότι η χωρητικότητα «θα αυξηθεί καθώς προχωράμε στο τρέχον τρίμηνο» στο 67% περίπου του επιπέδου του 2019.