Σύνταξη: tourismtoday.gr

“Απογειώθηκαν” στην κυριολεξία οι πωλήσεις σε αεροπορικά εισιτήρια στις ΗΠΑ τον περασμένο Μάρτιο, παρά το γεγονός ότι το κόστος των καυσίμων βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ οδηγώντας σε άνοδο στις τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια.

Όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία της Airlines Reporting (ARC) για τον Μάρτιο του 2022, οι πωλήσεις σε αεροπορικά εισιτήρια -μέσω διαπιστευμένων ταξιδιωτικών γραφείων της- ήταν 7,8 δις δολάρια, αντιπροσωπεύοντας ετήσια αύξηση 180% από τον αντίστοιχο μήνα το 2021.

Το σύνολο των καθαρών πωλήσεων του περασμένου μήνα αποτέλεσε επίσης ένα δεύτερο διαδοχικό υψηλό της εποχής της πανδημίας.
Ήταν η πρώτη φορά που οι πωλήσεις ξεπέρασαν τα 7 δις δολάρια από την έναρξη του COVID-19 τον Φεβρουάριο του 2020.

  • Οι συνολικές πωλήσεις αεροπορικών εισιτηρίων αυξήθηκαν κατά 45%.
  • Οι συνολικές μετακινήσεις επιβατών αυξήθηκαν 25%.
  • Τα ταξίδια εσωτερικού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 25%.
  • Τα διεθνή ταξίδια αυξήθηκαν 26%.

«Οι πωλήσεις του Μαρτίου τροφοδοτήθηκαν από την ισχυρή ανάπτυξη των εταιρικών ταξιδιών, τα οποία βελτιώθηκαν από 60% των προ την πανδημία επιπέδων την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου σε 70% την τελευταία εβδομάδα, δήλωσε ο Steve Solomon, αντιπρόεδρος σε διεθνείς πελάτες και προϊόντα δεδομένων στην ARC.

Παρά την αύξηση των αεροπορικών ναύλων, ο αριθμός επιβατών συνέχισε να επιταχύνεται καθώς οι διεθνείς κρατήσεις ταξιδιών πλησίαζαν τα προ της πανδημίας επίπεδα».