Αυξητική τάση καταγράφει ο γαμήλιος τουρισμός στα Χανιά. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο δήμος Χανίων, το 2022 έγιναν 15 γάμοι αλλοδαπών επισκεπτών και το 2023 έγιναν 27.

Σε επίπεδο Ελλήνων επισκεπτών υπήρξε σταθερή κατάσταση, αφού τόσο το 2022, όσο και το 2023 έγιναν από 12 γάμοι. Συνολικά δηλαδή το 2022 έγιναν 27 γάμοι στον δήμο Χανίων και το 2023 39 γάμοι.

“Τα τελευταία χρόνια διαπιστώνουμε και από τα επίσημα στοιχεία δημοτολογίου ότι ο Δήμος Χανίων επιλέγεται ως τόπος μόνιμης διαμονής τόσο από Έλληνες (μη Χανιώτες) όσο και από αλλοδαπούς οι οποίοι επιλέγουν την χώρα μας και συγκεκριμένα τα Χανιά για να κατοικήσουν με τις οικογένειες τους. Παρατηρούμε επίσης την αυξητική τάση σχετικά με τον γαμήλιο τουρισμό για την πόλη των Χανίων. Επιβεβαιώνουν ότι η φυσική ομορφιά του τόπου μας, οι συνθήκες διαβίωσης και η ποιότητα ζωής στην πόλη μας είναι συγκριτικά με άλλες πόλεις σε καλύτερο επίπεδο”, σημειώνει ο Γ.Γ. του δήμου Χανίων Γιώργος Φραγκιαδάκης.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο τοπ 5 των γαμήλιων προορισμών στην Ευρώπη, μαζί με την Ιταλία, την Πορτογαλία, τη Γαλλία και την Τουρκία.