Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η οικονομία στην Κίνα παρουσιάζει βελτίωση, ιδιαίτερα στον εγχώριο τουριστικό τομέα. Προσφορά και ζήτηση είναι σε άνοδο και η ανάκαμψη επιταχύνεται.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ερευνών Τουρισμού Κίνας (CTRI), τα εγχώρια τουριστικά ταξίδια αναμένεται να φτάσουν τα 5,5 δισεκατομμύρια φέτος, με έσοδα που ξεπερνούν τα περίπου 700 δις δολάρια.
Αυτό αντιπροσωπεύει ανάκαμψη άνω του 90% σε σχέση με πέρυσι και 80% των επιπέδων του 2019.

Με βάση τις πληροφορίες του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Κίνας, πραγματοποιήθηκαν 2,384 δισεκατομμύρια εγχώρια τουριστικά ταξίδια το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Αυτό σηματοδοτεί αύξηση 63,9% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Τα έσοδα από τον εγχώριο τουρισμό έφθασαν στα 350 δις δολάρια, αύξηση 95,9% από πέρυσι.

Οι υψηλοί αριθμοί θα μπορούσαν να αποδοθούν στην αυξημένη ταξιδιωτική επιθυμία που είχαν οι Κινέζοι.

Η οικονομική λειτουργία της τουριστικής βιομηχανίας έχει φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο τα τελευταία τρία χρόνια.

Λαμβάνοντας υπόψη τη ζήτηση για καλοκαιρινές διακοπές, την Εθνική Ημέρα και το Φεστιβάλ Μεσοφθινοπώρου, υπάρχουν λόγοι αισιοδοξίας για το δεύτερο μισό της τουριστικής οικονομίας.

Όσον αφορά στα εξερχόμενα ταξίδια έχουν δει μια σημαντική αλλαγή στη ροή και το επιχειρηματικό μοντέλο σε σύγκριση με τις προ την πανδημία περιόδους.

Όπως αποκαλύπτει μελέτη από την Ακαδημία Τουρισμού Κίνας (CTA) οι Κινέζοι θα γίνουν πιο πρόθυμοι να ταξιδέψουν το δεύτερο εξάμηνο του έτους.
Ο εισερχόμενος τουρισμός έχει επίσης επανέλθει, με τις ομάδες ταξιδιωτών να επιστρέφουν στην ηπειρωτική Κίνα, το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο.

Οι αιτήσεις βίζας για διεθνείς τουρίστες που επισκέπτονται την Κίνα έχουν επίσης χαλαρώσει. Τα ταξιδιωτικά γραφεία ξεκίνησαν εκ νέου τις ομαδικές εκδρομές για κατοίκους της Ταϊβάν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει σημειωθεί αισθητή αύξηση των τουριστικών επενδύσεων σε όλη τη χώρα.
Αυτό συμβαίνει με πολλές επαρχίες που ανακοινώνουν σημαντικά έργα, όπως το Πεκίνο, το Ανχουέι, το Γκάνσου και το Τσιανγκσί.

Επιπλέον, περίπου 150.000 νέες επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον τουρισμό εγγράφηκαν στα μητρώα το πρώτο εξάμηνο του έτους.