Δεν υπάρχουν ενδείξεις επιβράδυνσης για την παγκόσμια ταξιδιωτική βιομηχανία, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο Δείκτη Τιμών Ξενοδοχείων της Hotels.com.
Οι τιμές των ταξιδιωτών για διανυκτέρευση αυξήθηκαν 3% παγκοσμίως το 2018, σε κάθε περιφερειακό δείκτη, εκτός από τον Ειρηνικό.

Πάθος για ταξίδια και προορισμοί σε άνοδο

Αμερικανοί και Καναδοί συνεχίζουν να ταξιδεύουν με…πάθος, παρά τις οικονομικές αναταραχές και τις φυσικές καταστροφές σε όλο τον κόσμο.
Ανάμεσα στους προορισμούς που ανέβηκαν στην κορυφή για Αμερικανούς και Καναδούς ταξιδιώτες το 2018 ήταν η Ιρλανδία, η Ιαπωνία και η Τουρκία.
Η αύξηση των ταξιδιών έρχεται παρά την αβεβαιότητα όπως η Brexit, οι πυρκαγιές στην Καλιφόρνια, η ξηρασία στη Νότια Αφρική και οι σεισμοί στην Ιαπωνία.
Οι ταξιδιώτες σύμφωνα με την έρευνα επέδειξαν ανθεκτικότητα και ανανεωμένη εμπιστοσύνη σε προορισμούς που άγγιξαν αναταραχές όπως το Παρίσι, η Αίγυπτος και η Τουρκία, καθώς και οι περιφέρειες που αντιμετωπίζουν διακυμάνσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών όπως η Νότια Αμερική και οι περιοχές της Βόρειας Αμερικής που επλήγησαν από φυσική καταστροφή.

Ιρλανδία

Οι ευέλικτες απαιτήσεις θεώρησης σε ορισμένες αγορές και η επίσκεψη του Πάπα Φράνσις τον Αύγουστο βοήθησαν την Ιρλανδία να φέρει περισσότερους από 10 εκατομμύρια ταξιδιώτες το 2018, ένα ρεκόρ υψηλό.
Οι Αμερικανοί ταξιδιώτες κατέβαλαν 10% περισσότερο για καταλύματα στο Δουβλίνο, κατά μέσο όρο 207 δολάρια ανά διανυκτέρευση.

Ιαπωνία

Στην Ιαπωνία, το Τόκιο, την Οσάκα και το Κιότο, οι αριθμοί επισκεπτών αυξήθηκαν σχεδόν κατά 9% για ένα ρεκόρ ύψους σχεδόν 32 εκατομμυρίων.
Η Οσάκα και το Κιότο βρέθηκαν στις 10 θέσεις στον κατάλογο των πιο δημοφιλών διεθνών προορισμών των ΗΠΑ και του Καναδά.

Tουρκία

Ο τουρισμός της Τουρκίας αναπτύσσεται παρά το δύσκολο οικονομικό έτος το 2018, με την Κωνσταντινούπολη να είναι στο top 10 στους 50 πιο δημοφιλείς προορισμούς τόσο για τις ΗΠΑ όσο και για τον Καναδά.
Οι διεθνείς επισκέπτες αυξήθηκαν κατά 22% στην Τουρκία και η Κωνσταντινούπολη σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο της τιμής που κατέβαλαν οι Αμερικανοί ταξιδιώτες το 2018.