Η αξία της βιομηχανίας πολυτελών ταξιδιών αναμένεται να ξεπεράσει τα 1.650 δις  δολάρια έως το 2031.

Η πρόσφατη αξιολόγηση από την Allied Market Research με τίτλο «Luxury Travel Market» τοποθετεί την παγκόσμια αγορά σε πολυτελή ταξίδια από 6.38,2 δις δολάρια το 2021 στα 1.650 δις έως το 2031.

Ο ρυθμός ανάπτυξης των πολυτελών ταξιδιών θα αγγίξει το 8,9% μεταξύ 2022 και 2031. Ο λόγος είναι η αυξανόμενη ζήτηση για μοναδικούς προορισμούς διακοπών που συνδυάζουν την τοπική κουλτούρα με τα πολυτελή ταξίδια.

Τα πολυτελή ταξίδια είναι ένας ξεχωριστός τομέας που γίνεται πιο σημαντικός στη συνολική ταξιδιωτική βιομηχανία λόγω της αύξησης του διαθέσιμου εισοδήματος των ανθρώπων και του βιοτικού τους επιπέδου.

Συνδυασμός τεχνολογίας και παραδοσιακής πολυτέλειας

Η ανάπτυξη της αγοράς αναμένεται να οδηγηθεί από τις φιλοδοξίες της γενιάς των Millennial που επιθυμούν τεχνολογίες κορυφαίων προδιαγραφών και παραδοσιακή πολυτέλεια.

Παράλληλα, οι Baby Boomers και η Gen X είναι οι πρωταρχικές δυνάμεις που οδηγούν την αγορά πολυτελών ταξιδιών στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

Σύμφωνα με την ανάλυση της Allied Market Research, η αγορά ταξιδιών πολυτελείας μπορεί να χωριστεί σε διαφορετικούς τύπους περιηγήσεων, ηλικιακές ομάδες, τύπους ταξιδιωτών και περιοχές.

Οι αποστολές κρουαζιέρας/πλοίων προβλέπεται να σημειώσουν την ταχύτερη ανάπτυξη της αγοράς κατά 10,9%.

Το τμήμα εορτασμών και ειδικών εκδηλώσεων κατέχει μερίδιο 6,5% της παγκόσμιας αγοράς πολυτελών ταξιδιών και προβλέπεται ότι θα βιώσει σταθερό ρυθμό ανάπτυξης 9,5% την επερχόμενη περίοδο πρόβλεψης.