Η παγκόσμια βιομηχανία ταξιδιωτικών καταλυμάτων αποτιμήθηκε σε 632,80 δισ. δολάρια το 2021 και αναμένεται να φτάσει τα 1.974,30 δις. δολάρια έως το 2031, σημειώνοντας ρυθμό ανάπτυξης 11,3% από το 2022 έως το 2031. Αυτό αναφέρουν πρόσφατα στοιχεία από έρευνα της Allied Market Research.

Η ανάπτυξη της παγκόσμιας αγοράς ταξιδιωτικών καταλυμάτων καθοδηγείται από την ανάπτυξη της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας, την άνοδο της τάσης των εταιρικών ταξιδιών και την αύξηση των πηγών κρατήσεων όπως ταξιδιωτικά γραφεία, διαδικτυακές πλατφόρμες και ιστοσελίδες ξενοδοχείων.

Το τμήμα των ξενοδοχείων κυριαρχεί

Ανά τύπο, το τμήμα των ξενοδοχείων κυριάρχησε με το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς το 2021, κατέχοντας περίπου τα τρία πέμπτα της παγκόσμιας αγοράς ταξιδιωτικών καταλυμάτων. Μάλιστα εκτιμάται ότι θα κυριαρχήσει κατά την περίοδο πρόβλεψης, λόγω της προσφοράς υπηρεσιών επισκεπτών, όπως οι βραχυπρόθεσμες διαμονές.

Ωστόσο, ο τομέας των ενοικιάσεων καταλυμάτων προβλέπεται να αυξηθεί με τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 12,4% από το 2022 έως το 2031.

Απευθείας κρατήσεις

Το τμήμα των απευθείας κρατήσεων κατείχε το κυρίαρχο μερίδιο αγοράς το 2021, συνεισφέροντας περίπου στα τρία τέταρτα της παγκόσμιας αγοράς ταξιδιωτικών καταλυμάτων. Μάλιστα προβλέπεται να συνεχίσει το υψηλότερο μερίδιό του σε όλη την περίοδο πρόβλεψης, λόγω του εύκολου τρόπου κράτησης και της έλλειψης δόλιες δραστηριότητες που σχετίζονται με την απευθείας κράτηση.

Ταξίδια αναψυχής

Το τμήμα αναψυχής συγκέντρωσε το υψηλότερο μερίδιο αγοράς το 2021, κατέχοντας περισσότερα από τα δύο τρίτα της παγκόσμιας αγοράς ταξιδιωτικών καταλυμάτων και αναμένεται να κυριαρχήσει κατά την περίοδο πρόβλεψης.

Επιπλέον, το εν λόγω τμήμα εκτιμάται ότι θα σημειώσει το ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 11,6% από το 2022 έως το 2031.

Η Ευρώπη στο προσκήνιο έως το 2031

Η Ευρώπη συνέβαλε στο μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς το 2021, δημιουργώντας σχεδόν τα δύο πέμπτα της παγκόσμιας αγοράς ταξιδιωτικών καταλυμάτων και αναμένεται να ηγηθεί της διαδρομής μέχρι το 2031.

Ωστόσο, η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού θα σημειώσει τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης κατά 12,4% από το 2022 έως το 2031, που αποδίδεται στην αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των ταξιδιωτών στην περιοχή και στις υποστηρικτικές κυβερνητικές πρωτοβουλίες που προωθούν τον τουρισμό στις χώρες τους.

Κορυφαίοι παίκτες της αγοράς

  • Wyndham Destinations
  • Airbnb Inc.
  • A&O Hotels and Hostels GmbH
  • Red Lion Hotels Corporation
  • Oyo Rooms
  • Marriott International
  • Hyatt Hotels Corporation
  • Hilton Worldwide Holdings Inc.
  • Accor Hotels Group
  • Radisson Hotel Group