του Χάρη Ντιγριντάκη

 

Μπήκε ο θεμέλιος λίθος από τη Fraport Greece του νέου Terminal του αεροδρομίου Μακεδονία. Η επέκταση του αερολιμένα, καθώς και η ριζική ανακαίνιση του με τις παραλληλες εργασιας ανέρχονται στο ποσο των 100 εκατ ευρώ.

Επισημαίνεται ότι το υπερσύγχρονο αεροδρόμιο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός διετιας από την κατασκευάστρια εταιρεία Intrakat.

Όπως επισήμανε ο κ. Δημήτρης Κοπελούζος, επικεφαλής του φερώνυμου Ομίλου και μέτοχος της Fraport Greece, κατά τη διάρκεια επέκτασης και ανακατασκευής του Μακεδονία θα εργαστούν 1000 άτομα, ενώ σε πλήρη ανάπτυξη ο αερολιμένας θα απασχολεί εν σύνολο 4.000 άτομα.

Ο πρόεδρος της Fraport AG κ. Στεφάν Σουλτε το μέλλον ξεκινα σήμερα από τη Θεσσαλονίκη προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει αεροδρόμιο χωρίς αεροπλάνα και δεν υπάρχουν αεροπλάνα χωρίς αεροδρόμια.

Σήμερα σε ειδική εκδήλωση σε γειτνιάζοντα χώρο του αεροδρομίου έγινε η παρουσίαση του Σχεδίου του νέου «Μακεδονια».

Ο Διεθυνων Σύμβουλος της Fraport Greece κ. Αλέξαντερ Τσινελ στο πλαίσιο της ομιλίας του τόνισε ότι ο νέος αερολιμένας θα αποτελέσει ακρογωνιαιο λίθο ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και όχι μόνο της χώρας.

Όπως τόνισε οι πολιτικές marketing της fraport θα επαυξησουν τον αριθμό των αεροπορικών εταιρειών, ενώ το σύγχρονο πλέον αεροδρόμιο θα αποτελέσει πόλο ανέλιξης της ευρύτερης οικονομίας.