Σύνταξη: tourismtoday.gr

Στα 14 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2022 θα φτάσει η βρετανική τουριστική αγορά κρουαζιέρας το 2022, σύμφωνα με ανάλυση της Future Market Insights (FMI).
Οι πωλήσεις προβλέπεται να αυξηθούν με 9% CAGR, με την αγοραία αποτίμηση να ανέρχεται στα 19,5 εκατομμύρια δολάρια 2032.

Λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας η αγορά επηρεάστηκε 70%. Στη βιομηχανία κρουαζιέρας του Ηνωμένου Βασιλείου εφαρμόζονται διάφορες στρατηγικές για την ενίσχυση της αγοράς παρέχοντας στους ταξιδιώτες διαφορετικά πακέτα εκδρομών.
Ο στόχος είναι να προσελκύσει νεότερους ηλικιακά ταξιδιώτες που ενδιαφέρονται για περιπέτειες όπως καγιάκ, καταδύσεις, ψάρεμα, πεζοπορία, εκστρατείες και άλλες δραστηριότητες.

Παράλληλα οι κορυφαίοι παίκτες στην αγορά κρουαζιέρας στο Ηνωμένο Βασίλειο αναπτύσσουν νέα πλοία ως τρόπο να είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

  • Με βάση τον τύπο τουρισμού, ο οικολογικός-αειφόρος τουρισμός προβλέπεται ότι θα κατέχει κυρίαρχο μερίδιο 67% στην αγορά έως το 2032.
  • Σχετικά με το κανάλι κρατήσεων, το τμήμα online αναμένεται να κατέχει ένα αξιοσημείωτο μερίδιο 58%.
  • Όσον αφορά στην ηλικιακή ομάδα, η ζήτηση από νέους ταξιδιώτες θα συνεχίσει να αυξάνεται μέχρι το 2032.
  • Η καλύτερη εποχή για προορισμούς κρουαζιέρας στο Ηνωμένο Βασίλειο από τα τέλη Μαΐου έως τις αρχές Σεπτεμβρίου.
  • Οι ταξιδιώτες κρουαζιέρας στο Ηνωμένο Βασίλειο επιλέγουν περισσότερο τις προσφορές πακέτων σε σχέση με άλλου τύπου κρατήσεις.
  • Με βάση τον τουριστικό τύπο, το τμήμα εσωτερικού τουρισμού θα παραμείνει υψηλό κατά την περίοδο πρόβλεψης.

Σύμφωνα με την Διεθνή Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) η επιχείρηση κρουαζιέρας συνεισφέρει 10 δις δολάρια στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου κάθε χρόνο και βοηθά στη δημιουργία απασχόλησης σε 80.000 θέσεις εργασίας.