Η παγκόσμια αγορά ταξιδιών MICE αναμένεται να ξεπεράσει τα 1,478 δις δολάρια μέχρι το 2032, επιταχυνόμενη από τον αυξανόμενο αριθμό επιχειρηματικών εκδηλώσεων παγκοσμίως.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε πρόσφατη έκθεση της Extrapolate.

Συγκεκριμένα, η παγκόσμια αγορά MICE πρόκειται να γνωρίσει ισχυρή ανάπτυξη και να αυξήσει το μέγεθος της αγοράς στα 1,478 δις. δολάρια έως το 2032, με ρυθμό ανάπτυξης 27,5% μεταξύ 2023 και 2032.

Σημαντικός ο ρόλος της τεχνολογίας

Η σημαντική πρόοδος στη χρήση της τεχνολογίας για εκδηλώσεις MICE ωθεί περαιτέρω την αγορά.

Με τις υβριδικές και εικονικές εκδηλώσεις να είναι η μόνη επιλογή για συναντήσεις, κίνητρα, συνέδρια και εκθέσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, αρκετές εταιρείες έχουν στραφεί σε αυτό το μέσο για κάθε εκδήλωση.

Κυρίαρχη η Ευρώπη

Η Ευρώπη κυριαρχεί στην αγορά MICE τα τελευταία χρόνια και αναμένεται να διατηρήσει την κυριαρχία της κατά την περίοδο πρόβλεψης.

Η ανάπτυξη της περιφερειακής αγοράς μπορεί να αποδοθεί στην αύξηση του αριθμού των επαγγελματιών ταξιδιωτών έναντι των ταξιδιωτών αναψυχής.

Οι εκδηλώσεις MICE παρέχουν ευκαιρίες δικτύωσης για διάφορες επιχειρήσεις, κάτι που ωφελεί τον τοπικό τουρισμό και την επιχειρηματική ανάπτυξη.

Οι εκδηλώσεις MICE προωθούν την επαγγελματική δικτύωση και την ανταλλαγή γνώσεων, η οποία ενισχύει τη δημιουργικότητα και την καινοτομία.