Η αγορά του διαδικτύου εν πτήσει αναμένεται να αποτιμηθεί σε 1,6 δισ. δολάρια το 2024, με προβλέψεις να φτάσει τα 2,1 δις. δολάρια έως το 2029, καταγράφοντας άνοδο 5,7% κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, σύμφωνα με μια νέα έκθεση της MarketsandMarkets.

Η πρόοδος στη δορυφορική τεχνολογία, όπως οι δορυφόροι υψηλής απόδοσης (HTS) και οι δορυφόροι χαμηλής τροχιάς (LEO), έχουν αυξήσει σημαντικά τη χωρητικότητα, την ταχύτητα και την αξιοπιστία των υπηρεσιών WiFi κατά την πτήση.

Οι καινοτομίες στις κεραίες και τα ενσωματωμένα συστήματα WiFi έχουν βελτιώσει περαιτέρω την ποιότητα και την κάλυψη των υπηρεσιών.

Τα υβριδικά συστήματα χρησιμοποιούν τόσο δίκτυα αέρος-εδάφους (ATG) όσο και δορυφορικά δίκτυα, προσφέροντας πιο ολοκληρωμένη κάλυψη από κάθε τεχνολογία μόνη της.

Τα δίκτυα ATG παρέχουν ισχυρή κάλυψη στην ξηρά, ενώ οι δορυφόροι εξασφαλίζουν συνδεσιμότητα σε ωκεανούς και απομακρυσμένες περιοχές, εξασφαλίζοντας συνεχή πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε διάφορες διαδρομές πτήσεων.

Μοντέλα υπηρεσιών

Όσον αφορά στα μοντέλα υπηρεσιών, το τμήμα Free WiFi αναμένεται να αυξηθεί στο υψηλότερο CAGR κατά την περίοδο πρόβλεψης.

Η προσφορά δωρεάν WiFi βελτιώνει σημαντικά την εμπειρία των επιβατών, κάνοντας τις πτήσεις πιο ευχάριστες και παραγωγικές, γεγονός που μπορεί να ενισχύσει την ικανοποίηση και την αφοσίωση των πελατών.

Τόσο οι ταξιδιώτες αναψυχής όσο και οι επαγγελματίες ταξιδιώτες αναμένουν όλο και περισσότερο αξιόπιστη σύνδεση στο διαδίκτυο στην εμπορική αεροπορία.

Αυτή η αυξανόμενη προσδοκία ωθεί τις αεροπορικές εταιρείες να επενδύσουν και να επεκτείνουν τις προσφορές WiFi κατά την πτήση. Το WiFi κατά τη διάρκεια της πτήσης αντιπροσωπεύει μια σημαντική βοηθητική ροή εσόδων για εμπορικές αεροπορικές εταιρείες, η οποία μπορεί να αποκομίσει έσοδα μέσω διαφόρων μοντέλων, όπως η κλιμακωτή τιμολόγηση, οι συνδρομητικές υπηρεσίες και η διαφήμιση.