Η παγκόσμια αγορά ενοικίασης αυτοκινήτων των 115,83 δισ. δολαρίων το 2022 θα φτάσει τα 329,78 δις. δολάρια μέχρι το 2032, όπως αποκαλύπτει πρόσφατη έκθεση της Brainy Insights.

Με αυξανόμενη έμφαση στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα, υπάρχει η ευκαιρία για τις εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων να επεκτείνουν τους στόλους τους με ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα.

Η προσφορά φιλικών προς το περιβάλλον επιλογών ευθυγραμμίζεται με τις προτιμήσεις των καταναλωτών με περιβαλλοντική συνείδηση και συμβάλλει στους εταιρικούς στόχους βιωσιμότητας.

Η ανάπτυξη της τεχνολογίας αυτόνομων οχημάτων παρέχει επίσης μια ευκαιρία για τις εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων να εξερευνήσουν και να ενσωματώσουν αυτοκίνητα αυτόνομης οδήγησης στους στόλους τους.

Βασική εικόνα της παγκόσμιας αγοράς ενοικίασης αυτοκινήτων

Η Ασία-Ειρηνικός αναμένεται να σημειώσει τη μεγαλύτερη ανάπτυξη της αγοράς κατά την περίοδο πρόβλεψης.

Πολλές χώρες στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, όπως η Κίνα και η Ινδία, έχουν βιώσει ταχεία οικονομική ανάπτυξη. Αυτή η ανάπτυξη αύξησε τα επίπεδα του διαθέσιμου εισοδήματος, διεύρυνε τη μεσαία τάξη και οδήγησε τη ζήτηση για διάφορες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των ενοικιάσεων αυτοκινήτων.

Το 2022, η κατηγορία των οικονομικών αυτοκινήτων κατείχε το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς με 37,19% και έσοδα της αγοράς 43,10 δισ.

Το τμήμα τύπων οχημάτων χωρίζεται σε αυτοκίνητα executive, οικονομικά αυτοκίνητα, πολυτελή αυτοκίνητα, SUV και MUV. Το 2022, η κατηγορία των οικονομικών αυτοκινήτων κατείχε το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς με 37,19% και έσοδα της αγοράς 43,10 δισεκατομμύρια.

Το 2022, το τμήμα αναψυχής/τουρισμού κυριάρχησε στην αγορά με το μεγαλύτερο μερίδιο 62,39% και έσοδα 72,26 δισ.