Σύνταξη: tourismtoday.gr

Το μέλλον φαίνεται λαμπρό για την Τοσκάνη στην Ιταλία το 2023, με αναμενόμενη αύξηση στις διανυκτερεύσεις στα 50 εκατομμύρια. Ωστόσο οι αφίξεις είναι χαμηλότερες από το 2019.
Παρόλο που ο αριθμός των επισκεπτών εξακολουθεί να είναι χαμηλότερος από τα επίπεδα πριν από το COVID, τα ποσοστά ανάκαμψης είναι αρκετά θετικά.

Ο τουρισμός ακμάζει, καθώς οι αφίξεις και οι διανυκτερεύσεις το 2022, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής Ιταλίας (ISTAT), έχουν επιστρέψει στα προ-COVID επίπεδα. Οι προσωρινοί αριθμοί δείχνουν την εξαιρετική κατάσταση του τομέα.

Τα πρώτα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι οι αφίξεις στο Αρέτσο αυξήθηκαν, σε σύγκριση με το 2021, κατά 39,1%.
Αν και ο αριθμός των τουριστών εξακολουθεί να είναι χαμηλότερος από ό,τι πριν από την πανδημία, το συνολικό ποσοστό τουρισμού στην Τοσκάνη έχει βελτιωθεί.

Σε απόλυτους αριθμούς, η επαρχία του Αρέτσο, με περίπου 574.000 τουρίστες, συνεισφέρει 4,4% στις περιφερειακές αφίξεις.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Demoskopika για την Τοσκάνη το 2023, θα υπάρξει σημαντική αύξηση στον αριθμό των διανυκτερεύσεων. Θα φτάσουν τα 50 εκατομμύρια, το υψηλότερο επίπεδο από το 2010.
Ωστόσο, ο αριθμός των αφίξεων αναμένεται να φθάσει μόνο τα 14 εκατομμύρια, που είναι ακόμα χαμηλότερος σε σχέση με το 2019.

Οι τρεις πρώτες αγορές στο Αρέτσο από διεθνείς τουρίστες

Οι τρεις πρώτες αγορές στο Αρέτσο από διεθνείς τουρίστες είναι η Γερμανία, οι ΗΠΑ και η Ολλανδία.

Λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας, ο ξένος τουρισμός σημείωσε τις πιο σημαντικές μειώσεις. Ως αποτέλεσμα, το 2022 θα υπήρξε σημαντική αύξηση των ξένων τουριστών σε σύγκριση με τους εγχώριους.
Οι αφίξεις αυξήθηκαν κατά 44,1% σε σύγκριση με το 2021, αλλά εξακολουθούν να είναι κάτω από τα επίπεδα του 2019 (-8,3%).
Ωστόσο, οι διανυκτερεύσεις παρουσίασαν αύξηση 24,4% σε σχέση με πέρυσι και ξεπέρασαν τα στοιχεία του 2019 κατά 5,6%.