Η παγκόσμια αγορά ξενώνων προβλέπεται να αγγίξει τα 6,04 δις. δολάρια ΗΠΑ το 2023, αυξανόμενη με CAGR 10,15%, σύμφωνα με έρευνα της ResearchAndMarkets.com.

Οι ξενώνες προσφέρουν μια σειρά από πλεονεκτήματα, από οικονομικά καταλύματα έως την ευκαιρία να συνδεθείτε με συνταξιδιώτες από όλο τον κόσμο, να βρείτε ταξιδιωτικούς συντρόφους και να ανταλλάξετε ταξιδιωτικές πληροφορίες.

Η Δυτική Ευρώπη κυριαρχεί στην αγορά των ξενώνων, καθοδηγούμενη από τον πλούτο των τουριστικών προορισμών της σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις.

Ενώ το Λονδίνο παραμένει σημαντικός κόμβος για τον τουρισμό του Ηνωμένου Βασιλείου, οι περιφερειακές αγορές σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν κερδίσει δημοτικότητα τόσο μεταξύ των τουριστών όσο και των επενδυτών.

Η αγορά των ξενώνων του Ηνωμένου Βασιλείου είναι έτοιμη για σημαντική ανάπτυξη, με τους υβριδικούς ξενώνες να εμφανίζονται ως εξέχουσα τάση στον κλάδο. Η επέκταση των ξενώνων έχει ξεπεράσει αυτή των ξενοδοχείων, κυρίως λόγω του αυξανόμενου πληθυσμού των Millennials.

Η δημοτικότητα των μεμονωμένων ταξιδιών

Η αυξανόμενη δημοτικότητα των μεμονωμένων ταξιδιών δημιουργεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την ανάπτυξη της ταξιδιωτικής βιομηχανίας καθώς και της αγοράς των ξενώνων.

Οι μεμονωμένοι ταξιδιώτες αναζητούν εμπειρία και οι περισσότεροι ταξιδεύουν για να συλλέξουν αναμνήσεις και να βιώσουν την τοπική κουλτούρα, καθώς και για να δημιουργήσουν κοινωνικές συνδέσεις.

Εσφαλμένες αντιλήψεις για τους ξενώνες

Ένα σημαντικό εμπόδιο για την επιτυχία της αγοράς των ξενώνων ήταν ορισμένες παρανοήσεις που σχετίζονται με τον ξενώνα. Μία από τις σημαντικότερες παρανοήσεις σχετικά με τους ξενώνες είναι ότι είναι μόνο για νέους.

Ως εκ τούτου, η πλειοψηφία των ηλικιωμένων ταξιδιωτών είναι απρόθυμοι να κάνουν κράτηση ξενώνα για τη διαμονή τους. Μια άλλη παρανόηση είναι ότι οι ξενώνες είναι βρώμικοι, με αποτέλεσμα τη χαμηλή ζήτηση από πολλούς επισκέπτες.

Αυξανόμενη ζήτηση για πολυτελείς ξενώνες

Μία από τις σημαντικότερες τάσεις που θα επηρεάσει την ανάπτυξη της αγοράς των ξενώνων είναι η αυξανόμενη ζήτηση για πολυτελείς ξενώνες. Η αγορά των ξενώνων έχει υποστεί μεγάλη μεταμόρφωση και τώρα οι ξενώνες επώνυμων σχεδιαστών με ιδιωτικά δωμάτια, ζωντανά μπαρ, μαθήματα γιόγκα και πολυτελείς εσωτερικούς χώρους γίνονται όλο και πιο συνηθισμένοι.