Η αγορά του τουρισμού σαφάρι προβλέπεται να αυξηθεί κατά 6,8% φτάνοντας τα 69,9 δισ. δολάρια μέχρι το 2033, όπως προβλέπει η Marketresearch.biz. Τη χρονιά που πέρασε αποτιμήθηκε σε 36,8 δισ. δολάρια.

Ο τουρισμός σαφάρι όχι μόνο φέρνει τους τουρίστες πιο κοντά στη φύση, αλλά και ευαισθητοποιεί σχετικά με την προστασία της άγριας ζωής και των οικοτόπων τους.

Καθώς η ζήτηση για παγκόσμιο τουρισμό σαφάρι αυξάνεται, η αγορά προετοιμάζεται για σημαντική επέκταση στο μέλλον παρέχοντας συναρπαστικές περιπέτειες.

  • Ανά τύπο καταλύματος, τα θέρετρα και οι ξενώνες σαφάρι κυριαρχούν στο τμήμα της αγοράς λόγω της πολυτελούς και άνετης διαμονής τους.
  • Οι φίλοι αναδεικνύεται ως ταξιδιώτες ηγέτες του τουρισμού σαφάρι λόγω της αύξησης των νέων τουριστών που αναζητούν κάποιες ιδιαίτερες και συναρπαστικές εμπειρίες.
  • Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι ψηφιακές πλατφόρμες είναι μερικοί από τους σημαντικούς παράγοντες για την επέκταση της αγοράς του τουρισμού σαφάρι. Αρκετοί τουρίστες μοιράζονται εμπειρίες και εκπληκτικές φωτογραφίες άγριας ζωής σε πλατφόρμες όπως το Instagram και το Facebook, γεγονός που έχει αυξήσει την ελκυστικότητα των προορισμών για σαφάρι. Ομοίως, οι διαδικτυακές πλατφόρμες κρατήσεων και οι online ταξιδιωτικές εταιρείες έχουν κάνει τον τουρισμό σαφάρι εύκολα προσβάσιμο και συμβάλλουν στην ανάπτυξη της αγοράς.
  • Tα προγράμματα διατήρησης της άγριας ζωής, η ανάπτυξη υποδομών και οι εκστρατείες προώθησης του τουρισμού που πραγματοποιούνται από τις κυβερνήσεις, μαζί με κεφάλαια που συγκεντρώνονται από ιδιωτικές επιχειρήσεις σε καταφύγια και περιηγήσεις, δημιουργούν ένα ευνοϊκό περιβάλλον για τον τουρισμό σαφάρι.
  • Η Μέση Ανατολή και η Αφρική κυριαρχούν στην αγορά του τουρισμού σαφάρι κατά 50,30%. Είναι λόγω της βιοποικιλότητας, των διαφορετικών οικοσυστημάτων και της μοναδικής πολιτιστικής κληρονομιάς.