Η SAP SE, η γερμανική εταιρεία λογισμικού επιχειρήσεων, επιβεβαίωσε τις προοπτικές των κερδών και των πωλήσεών της στο έτος, αφού εμφάνισε υψηλότερα έσοδα για το γ΄ τρίμηνο, κυρίως λόγω της αύξησης των δραστηριοτήτων cloud.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας τα έσοδα αυξήθηκαν στα 7,84 δισ. ευρώ από τα 6,85 δισ. ευρώ, με τα έσοδα από το cloud να αυξάνονται στα 3,29 δισ. ευρώ έναντι των 2,39 δισ. ευρώ.

Τα έσοδα από τις άδειες λογισμικού μειώθηκαν στα 406 εκατ. ευρώ από τα 657 εκατ. ευρώ.

Οι αναλυτές ανέμεναν συνολικά έσοδα στα 7,65 δισ. ευρώ και έσοδα από cloud 3,19 δισ. ευρώ.

“Έχουμε καταγράψει ένα ισχυρό τρίμηνο σε σχέση με το cloud με αυξημένη δυναμική σε όλους τους βασικούς δείκτες cloud”, τόνισε ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας.

Πρόσθεσε δε ότι οι εν λόγω δραστηριότητες είχαν ισχυρές επιδόσεις σε όλους τους τομείς, κυρίως στις ΗΠΑ και Γερμανία, ενώ η δραστηριότητα σε Βραζιλία, Κίνα, Ινδία και Ελβετία, ήταν ιδιαίτερα ισχυρή.

Τα λειτουργικά κέρδη στη διάρκεια της περιόδου μειώθηκαν στα 2,09 δισ. ευρώ από τα 2,10 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, με το λειτουργικό περιθώριο της SAP να υποχωρεί στο 26,7% από το 30,7%.

Οι αναλυτές ανέμεναν λειτουργικά κέρδη 2 δισ. ευρώ.

Για τη χρήση, η SAP συνεχίζει να αναμένει λειτουργικά κέρδη σε σταθερό νόμισμα μεταξύ 7,6-7,9 δισ. ευρώ, έσοδα από το cloud σε σταθερό νόμισμα μεταξύ 11,55-11,85 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, οι ταμειακές ροές αναμένεται τώρα να διαμορφωθούν στα σχεδόν 4,5 δισ. ευρώ έναντι προηγούμενης εκτίμησης για άνω των 4,5 δισ. ευρώ.

Για το 2023 στοχεύει σε διψήφια αύξηση στα λειτουργικά κέρδη, αν και αναμένει να επικαιροποιήσει τους μεσοπρόθεσμους στόχους στα επόμενα τρίμηνα, επικαλούμενη το ισχυρό momentum στο cloud και τις ευνοϊκές κινήσεις των νομισμάτων.