Η Dubai Airports αναθεώρησε και πάλι προς τα πάνω τις προβλέψεις της για ολόκληρο το έτος 2023, σε 86,8 εκατ. από 85 εκατομμύρια, καθώς η πόλη αναμένει μια περαιτέρω βιασύνη της ταξιδιωτικής ζήτησης μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Οι αριθμοί θα ενισχυθούν επίσης από τη διοργάνωση της παγκόσμιας συνόδου κορυφής COP28 από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για πρωτοβουλίες για την κλιματική αλλαγή και τη βιωσιμότητα.

Ως αποτέλεσμα το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι οδεύει να ξεπεράσει την επιβατική κίνηση πριν από την Covid – «κατά σχεδόν ένα χρόνο». Το 2019, ένα έτος πριν από τον Covid, το αεροδρόμιο του Ντουμπάι επέβλεψε 86,3 εκατομμύρια ταξιδιώτες που περνούσαν από αυτό.

Τους πρώτους εννέα μήνες, το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι επέβλεψε 64,5 εκατομμύρια επιβάτες, με 22,9 επιβάτες μόλις την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου (που σημείωσε επίσης την κορύφωση της ζήτησης για ταξίδια το καλοκαίρι). Αυτό είναι 39,3% υψηλότερο σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο το 2022 και 1% πάνω από το 2019.

Κατά μέσο όρο, η DXB ανέφερε ότι 7,6 εκατ. ταξιδιώτες χρησιμοποιούν τον κόμβο μηνιαίως.

Το αεροδρόμιο δήλωσε ότι το Ντουμπάι βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των πόλεων με τις υψηλότερες δαπάνες από διεθνείς επισκέπτες, με συνολικά κέρδη 29,4 δις. δολάρια.

Οι προορισμοί της Ινδίας παραμένουν στην κορυφή

Όσον αφορά στους επιβάτες και τα ταξιδιωτικά τους προγράμματα, η Ινδία συνεχίζει να διατηρεί τη θέση της ως ο κορυφαίος προορισμός της DXB στη χώρα, με 8,9 εκατ. επιβάτες τους πρώτους εννέα μήνες του έτους. Ακολουθεί η Σαουδική Αραβία με 4,8 εκατ. επιβάτες και το Ηνωμένο Βασίλειο με 4,4 εκατ. επιβάτες.

Άλλοι προορισμοί χωρών περιλαμβάνουν το Πακιστάν (3,1 εκατ. επιβάτες), τις ΗΠΑ (2,7 εκατ.) και τη Ρωσία (1,8 εκατ.). Οι κορυφαίες πόλεις σε κίνηση ήταν το Λονδίνο (2,7 εκατ. επιβάτες) και το Ριάντ (1,9 εκατ.), ακολουθούμενες από τη Βομβάη (1,8 εκατ.) και την Τζέντα (1,7 εκατ.).