Η αγορά ταξιδιών κινήτρων έχει αυξηθεί σημαντικά, από 45,47 δισ. δολάρια το 2023 σε 52,65 δισ. δολάρια το 2024, καταγράφοντας ρυθμό ανάπτυξης 15,8%. Αυτό αναφέρουν τα στοιχεί από πρόσφατη έρευνα «The Incentive Travel Global Market Report 2024» από την The Business Research Company.

Οι παράγοντες που οδηγούν αυτή την ανοδική πορεία περιλαμβάνουν την αύξηση των διεθνών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, την εστίαση στην αναγνώριση των εργαζομένων, την ανάπτυξη της φιλοξενίας και του τουρισμού, τις εξελίξεις στα αεροπορικά ταξίδια και τις υποδομές και την έμφαση σε βιώσιμες και φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές ταξιδιού.

Κινητήριος δύναμη ο γρήγορος τρόπος ζωής

Ο γρήγορος τρόπος ζωής των εργαζομένων σε διάφορους κλάδους αναμένεται να τονώσει την ανάπτυξη της αγοράς ταξιδιών κινήτρων στο μέλλον. Η αυξημένη απασχόληση των εργαζομένων οφείλεται στον περισσότερο φόρτο εργασίας και τις συνεχείς απαιτήσεις, γεγονός που καθιστά δύσκολη την εξεύρεση ισορροπίας μεταξύ της επαγγελματικής και της προσωπικής ζωής.

Αυτός ο ταραχώδης τρόπος ζωής οδηγεί σε ώθηση στα ταξίδια κινήτρων, καθώς οι εταιρείες τον χρησιμοποιούν για να ανταμείψουν την αφοσίωση των εργαζομένων και να παρέχουν την πολυπόθητη χαλάρωση και κίνητρα.