Στον όμιλο ξενοδοχείων Ηλέκτρα πέρασε, με τις «ευλογίες» της εκκλησίας, το πρώην κτίριο του υπουργείου Παιδείας στην οδό Μητροπόλεως. Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές τα Electra Hotels πλειοδότησαν στο σχετικό διαγωνισμό της Εκκλησίας της Ελλάδας στην οποία ανήκει το κτίριο που δεσπόζει στο ιστορικό Κέντρο των Αθηνών, για την 40ετή εκμίσθωση του εμβληματικού ακινήτου, καταθέτοντας πρόταση ενοικίου 700.000 κατ’ έτος με επενδυτικό πρόγραμμα ριζικής ανακαίνισης ύψους 15 εκατ. ευρώ.

Υπογραμμίζεται ότι το σχέδιο των Electra Hotels περιλαμβάνει την μετατροπή του κτιρίου του πρώην υπουργείου Παιδείας σε ξενοδοχείο δυναμικότητας 220 δωματίων και 5 αστέρων, με την επωνυμία «Electra Metropolis», χωρίς να αποκλείεται πάντως να γίνει μονάδα μικρότερης κατηγορίας (4 αστέρων), ενώ για την λειτουργία του ξενοδοχείου θα απασχολούνται 150 άτομα και αναμένεται να λειτουργήσει το Β’ εξάμηνο του 2015. Αγκάθι για την υψηλότερη αποτίμηση του συγκεκριμένου κτιρίου αποτελεί η έλλειψη parking και η ανυπαρξία μεγάλων συνεδριακών χώρων για την προσέλκυση εκδηλώσεων.

Επισημαίνεται ότι ο όμιλος Electra Hotels είχε επιδείξει σταθερό ενδιαφέρον για την εκμίσθωση του κτιρίου, συμμετέχοντας σε πρότερους διαγωνισμούς που κηρύχθηκαν άγονοι, ενώ σε προηγούμενη διαγωνιστική διαδικασία, της ιδιοκτήτριας του ακινήτου «Εκκλησίας της Ελλάδος», είχε συμμετάσχει και ο όμιλος Ν. Δασκαλαντωνάκη.

H&T