Μεσσηνιακά παραδοσιακά προϊόντα, όπως ελαιόλαδο, ξύδι, μαρμελάδα και γλυκά του κουταλιού, με το brand Νavarino icons, ξεκινά να διαθέτει από τον Οκτώβριο στα Harrods η Costa Navarino. Από το 2013, μάλιστα, αυτά τα προϊόντα θα εξάγονται και στις αγορές της Ρωσίας, της Μέσης Ανατολής και της Ασίας. Αυτό ανέφερε ο διευθυντής πωλήσεων και ανάπτυξης των Νavarino icons κ. Σάνδρος Χαραλαμπόπουλος, σε συνέντευξη στη Θεσσαλονίκη, με αφρομή την πώληση αυτών των προϊόντων στο «Παντοπωλείο».

Στο «καλάθι» των Navarino Ιcons περιλαμβάνεται και συλλογή κεραμικών, μαζί με 30 μεσσηνιακά αγνά προϊόντα διατροφής και οίνους που η πρώτη ύλη προέρχεται από τοπικούς παραγωγούς και μεταποιούνται σε τοπικές μονάδες για λογαριασμό της Costa Navarino.

Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Navarino Icons και τα κρασιά προέρχονται από τους ελαιώνες και τους αμπελώνες αντίστοιχα της Costa Navarino.

Οι πωλήσεις της εταιρείας για το 2012 υπολογίζονται σε 350.000 ευρώ και για το 2013 ο στόχος είναι να ανέλθουν σε 1 εκατ. ευρώ. Τα προϊόντα Navarino Icons ήδη πωλούνται στις ΗΠΑ, σε έξι καταστήματα Dean & Delluca και θα διευρυνθεί η παρουσία τους σε άλλα 27 της συγκεκριμένης αλυσίδας και στη Βιέννη στο Julius. Στην Ελλάδα πωλούνται στα duty free, στο μουσείο Κυκλαδίτικης Τέχνης, στο μουσείο Γουλανδρή, στα καταστήματα Attica του Golden Hall και στη Θεσσαλονίκη στο «Παντοπωλείο». Πρώτο σημείο πώλησης, βεβαίως, ήταν το ξενοδοχειακό συγκρότημα Costa Navarino στην Πύλο. Πάντως, το 80% πλέον των προϊόντων Νavarino Icons εξάγονται.

Γιάννης Παπαδόπουλος