xatzidakisΤα Venture Capital και τα Private Equity Funds υποστηρίζουν εκείνη την επιχειρηματικότητα που χρειάζεται η Ελλάδα σήμερα, περισσότερο από ποτέ”, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης της Ένωσης Ελληνικών Εταιριών Επιχειρηματικών Κεφαλαίων (Hellenic Venture Capital Association).

Ο υπουργός τόνισε παράλληλα ότι δεν είναι τυχαίο ότι τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ελληνικά funds προσέλκυσαν ξένους θεσμικούς επενδυτές  και σημείωσε ότι ήδη το υπουργείο έχει συμφωνήσει με τον κλάδο να συνεργαστεί στενά με τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων προκειμένου να γίνουν κλαδικές συζητήσεις ανάλογα με τις προτεραιότητες του ΕΣΠΑ

“Διότι π.χ. όταν μια εταιρεία Venture Capital δίνει σε μια επιχείρηση ένα σημαντικό κεφάλαιο για να προχωρήσει μια ιδέα, αυτό σημαίνει ότι αναλαμβάνει ένα ρίσκο. Κι επομένως, μπορούμε να την εμπιστευθούμε ως ενδιάμεσο κρίκο προώθησης των προγραμμάτων για νεανική επιχειρηματικότητα και την καινοτομία” σημείωσε ο υπουργός.

Την ίδια ώρα, ο κ. Χατζηδάκης υποστήριξε ότι στην αξιοποίηση του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 θα δοθεί έμφαση στην προώθηση της «έξυπνης εξειδίκευσης», της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.