Οι εισαγγελείς των ΗΠΑ συνέστησαν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης (DOJ) να ασκήσει ποινικές διώξεις κατά της κατασκευάστριας εταιρείας αεροσκαφών, καθώς θεωρούν ότι παραβίασε έναν διακανονισμό που σχετίζεται με δύο θανατηφόρα δυστυχήματα στα οποία ενεπλάκησαν τα αεροσκάφη 737 Max.

Η σύσταση δεν αποτελεί οριστική απόφαση και οι λεπτομέρειες τυχόν ποινικών ενεργειών δεν ήταν γνωστές, ανέφερε το CBS.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει προθεσμία μέχρι τις 7 Ιουλίου για να λάβει οριστική απόφαση σχετικά με το αν θα ασκήσει δίωξη κατά της Boeing.

«Πρόκειται για μια πραγματικά κρίσιμη απόφαση», δήλωσε ο Ed Pearson, εκτελεστικός διευθυντής του Ιδρύματος για την Ασφάλεια της Αεροπορίας και πρώην ανώτερος διευθυντής της Boeing. «Υπάρχουν προβλήματα με αυτά τα αεροπλάνα, βλέπουμε προβλήματα με αυτά τα αεροπλάνα και μιλάω για τα 737 Max, 787», πρόσθεσε.

Την περασμένη εβδομάδα, ο διευθύνων σύμβουλος της Boeing, Ντέιβ Κάλουν , αντιμετώπισε επικρίσεις από Αμερικανούς γερουσιαστές. Ο Κάλουν κατέθεσε ότι η εταιρεία είχε «μάθει» από λάθη του παρελθόντος και ότι η διαδικασία για τους καταγγέλλοντες υπαλλήλους «λειτουργεί» – αλλά οι νομοθέτες τον κατηγόρησαν ότι δεν έκανε αρκετά για να διορθώσει μια κουλτούρα αντιποίνων.