Στην άκρη βάζει τουλάχιστον για την ώρα η κυβέρνηση της Ινδίας την προσπάθεια της να πουλήσει το 76% του αερομεταφορέα Air India. Παράλληλα βάζει και…βαθιά το χέρι στην τσέπη για να στηρίξει με πολλά δισεκατομμύρια τον προβληματικό αερομεταφορέα που καθυστερεί τους μισθούς των εργαζομένων, εξετάζοντας και άλλες επιλογές.

Η αεροπορική εταιρεία θα συνεχίσει να χρηματοδοτείται από το κράτος έως ότου ολοκληρωθεί τουλάχιστον το Σχέδιο Β, δηλώνουν οι αξιωματούχοι.

“Πρέπει να προχωρήσουμε και να εξετάσουμε άλλες εναλλακτικές λύσεις καθώς οι συνθήκες της αγοράς και του κλάδου αλλάζουν, τονίζει μεταξύ άλλων υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας, Jayant Sinha.
Θα αξιολογήσουμε όλες τις εναλλακτικές λύσεις. Αν χρειαστεί, μπορούμε να ξεκινήσουμε εκ νέου την διαδικασία ιδιωτικοποίησης ανάλογα με το τι είναι κατάλληλο, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες της αγοράς.

Όποιες και αν είναι οι οικονομικές απαιτήσεις ή οι απαιτήσεις ρευστότητας της Air India, εμείς στην κυβέρνηση δεσμευόμαστε να την υποστηρίξουμε και θα συνεχίσουμε να την υποστηρίζουμε όπως κάναμε και στο παρελθόν”.

Η αεροπορική εταιρεία έπρεπε να εξασφαλίσει δάνειο ύψους 150 εκατ. δολαρίων προσφάτως για άμεσες ανάγκες κεφαλαίου κίνησης. Οι αεροπορικές εταιρείες και οι επενδυτές της αεροπορικής βιομηχανίας σφίγγουν τα λουριά λόγω της μεταβλητότητας της αγοράς και των αυξανόμενων τιμών του πετρελαίου.

Η κυβέρνηση ελπίζει ότι θα ξεπεράσει την αβεβαιότητα και θα επανεξετάσει επιλογές αργότερα, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για μια πιο ελκυστική πώληση.