Με αφορμή την ανακήρυξη αναδόχου για το έργο ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση στην Κοζάνη στην οποία παρέστη ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης. Το έργο κατασκευάζεται με τη μέθοδο ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα).

Ανάδοχος του έργου ανακηρύχθηκε η εταιρία ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις – ΗΛΕΚΤΩΡ.

Το έργο της διαχείρισης απορριμμάτων της Δυτικής Μακεδονίας είναι επένδυση της τάξεως των 45 εκατομμυρίων ευρώ και θα υλοποιηθεί με ιδιωτικούς πόρους. Θα δημιουργηθούν περισσότερες από 120 μόνιμες θέσεις εργασίας κατά την 25ετή τουλάχιστον λειτουργία του, ενώ κατά την διετή περίοδο κατασκευής αναμένεται να δημιουργηθούν περισσότερες από 150 θέσεις εργασίας.

Το έργο έχει εγκριθεί επί της αρχής για χρηματοδότηση και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για απευθείας δανειοδότηση του αναδόχου, ενώ στη χρηματοδότηση δύναται να συμβάλλει και το χρηματοδοτικό εργαλείο JESSICA, επιτυγχάνοντας συνολικά χαμηλότερο κόστος χρηματοδότησης, όφελος που θα μετακυλιστεί υπέρ των δημοτών.