Για πρώτη φορά στην αγορά της Βόρειας Ιρλανδίας, εισέρχεται ο γερμανικός αεροπορικός κολοσσός Lufthansa, καθώς ανακοίνωσε ότι από τις 23 Απριλίου 2023 θα πραγματοποιεί πτήσεις από το αεροδρόμιο του Μπέλφαστ στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας.

Έως και τέσσερις φορές την εβδομάδα οι πτήσεις προς Φρανκφούρτη

Αυτή θα είναι η και η μόνη απευθείας αεροπορική σύνδεση μεταξύ Βόρειας Ιρλανδίας και Γερμανίας. Οι πτήσεις προς τη Φρανκφούρτη με τη Lufthansa θα εκτελούνται έως και τέσσερις φορές την εβδομάδα.

Η Katy Best, εμπορική διευθύντρια στο αεροδρόμιο του Μπέλφαστ τόνισε:

«Η προσέλκυση μιας αεροπορικής εταιρείας όπως η Lufthansa στη Βόρεια Ιρλανδία που θα παρέχει το μοναδικό δρομολόγιο από την περιοχή προς τη Γερμανία είναι μια σημαντική νίκη, όχι μόνο για το αεροδρόμιο, αλλά και για την ευρύτερη τουριστική και επιχειρηματική βιομηχανία».

«Η δέσμευση της Lufthansa για άριστη εξυπηρέτηση πελατών και εξαιρετική αξία την καθιστά ιδανική για το αεροδρόμιο του Μπέλφαστ και ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τους επιβάτες που ταξιδεύουν στη Φρανκφούρτη και πέραν αυτής στον τερματικό σταθμό».

Ο Δρ Frank Wagner, Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία και Ισλανδία για τον Όμιλο Lufthansa, δήλωσε:

«Αυτή η νέα απευθείας σύνδεση θα φέρει τη Βόρεια Ιρλανδία πολύ πιο κοντά στη Φρανκφούρτη και στην καρδιά της Δυτικής Ευρώπης. Οι επιβάτες θα απολαμβάνουν μια άνετη και πλήρη σύνδεση υπηρεσιών στο τεράστιο δίκτυό μας με πάνω από 200 προορισμούς το καλοκαίρι του 2023.»