Επίσημη επίσκεψη στο νησί των Κυθήρων πραγματοποίησε ο Υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Κωνταντίνος Πετρίδης, ως εκπρόσωπος του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη στις ετήσιες εκδηλώσεις αδελφοποίησης των Δήμων Καραβά Κύπρου και Κυθήρων, στις οποίες παρέστη ο Δήμαρχος του κατεχόμενου Καραβά κ. Νίκος Χατζηστεφάνου και πολλοί επισκέπτες από την Κύπρο.

Ο κ. Πετρίδης είχε επαφές και συνομιλίες με το Δήμαρχο Κυθήρων κ. Ευστράτιο Χαρχαλάκη για ζητήματα αυτοδιοίκησης και άλλα κοινά θέματα, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει τα συγχαρητήριά του για το υψηλό επίπεδο τουριστικών υπηρεσιών των Κυθήρων, παράλληλα με την παραίνεση για να διατηρήσει το νησί το φυσικό και ανθρωπογενές του περιβάλλον, που είναι στοιχεία απαραίτητα για την προσέλκυση υψηλού επιπέδου τουρισμού.

Παράλληλα, ο κ. Πετρίδης μετέφερε στο Δήμαρχο Κυθήρων τους χαιρετισμούς του Κυπρίου Προέδρου και τις ευχαριστίες της Κυπριακής Κυβέρνησης για τους ισχυρούς δεσμούς αδελφοσύνης ανάμεσα στον κατεχόμενο Καραβά και τα Κύθηρα, θυμίζοντας ότι με βάση τα ιστορικά δεδομένα, τα Κύθηρα και η Κύπρος έχουν πολλά κοινά από την αρχαιότητα, με μείζον τη θεά Αφροδίτη, που ως γνωστόν γεννήθηκε στα Κύθηρα και ξεβράστηκε στην Πάφο.