Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, πραγματοποιεί την Παρασκευή 9 Αυγούστου, ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδιος για ενεργειακά θέματα, Φράνσις Φάνον.

Η επίσκεψη του -σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ- είναι στο πλαίσιο περιοδείας που ξεκίνησε σήμερα σε Ιορδανία, Λίβανο και Ελλάδα.

Το ταξίδι, σηματοδοτεί το μακροπρόθεσμο στρατηγικό ενδιαφέρον της Ουάσινγκτον για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Η περιοδεία του κ.Φάνον θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψή του στην Ελλάδα, καθώς όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, “διαδραματίζει καίριο ρόλο στην προώθηση της ενεργειακής ολοκλήρωσης για την περιοχή”.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα συναντηθεί με κυβερνητικούς αξιωματούχους, αλλά και με εκπροσώπους του ιδιωτικού τομέα, με θέμα την προώθηση της ενεργειακής ασφάλειας και της ενεργειακής συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως υπογραμμίζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ βασικός στόχος είναι η επέκταση των οικονομικών ευκαιριών στον τομέα της ενέργειας. Σε αυτό συμπεριλαμβάνεται η ανάπτυξη του φυσικού αερίου και των συναφών εξαγωγών. Και η ενθάρρυνση των συζητήσεων για τον τρόπο με τον οποίο οι χώρες μπορούν να αξιοποιήσουν την ενεργειακή συνεργασία. Με στόχο την μεγαλύτερη περιφερειακή σταθερότητα και την οικονομική ανάπτυξη σε ολόκληρη την περιοχή.