kritikaproiontaΗ “καρδιά” της Κρήτης “χτυπά” στην Αθήνα στην έκθεση κρητικών αγροτικών προϊόντων και ειδών λαϊκής τέχνης με την ονομασία «Αγροτικός Αύγουστος 2013» που πραγματοποιείται στην πλατεία Κλαυθμώνος με οργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης-ΠΕ Χανίων, το δήμο Χανίων το Επιμελητήριο Χανίων και τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Αθηναίων.

«Τα Κρητικά προϊόντα αντιστέκονται στην κρίση» είναι το σύνθημα των οργανωτών ενώ το μήνυμα αισιοδοξίας μετέφεραν στους εκθέτες και στο πλήθος των επισκεπτών-μιλώντας στα εγκαίνια- ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο δήμαρχος Χανίων Μανόλης Σκουλάκης .

Ο κ. Αρναουτάκης αναφερόμενος στον «Αγροτικό Αύγουστο» τον χαρακτήρισε ως ένα επιτυχημένο θεσμό που έχει αγκαλιαστεί από όλη την Κρήτη, και ότι, η Περιφέρεια στηρίζει εκθεσιακά γεγονότα που αναβαθμίζουν και προβάλλουν την Κρήτη, με ιδιαίτερη μάλιστα ευαισθησία στις αγροτικές – τουριστικές εκθέσεις. Ο Περιφερειάρχης παράλληλα αναφέρθηκε στις δράσεις εξωστρέφειας της Περιφέρειας και στην αναγκαιότητα διασύνδεσης του αγροτικού με τον τουριστικό τομέα.

Η έκθεση, η οποία θα διαρκέσει στην Αθήνα μέχρι την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013 τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Κρήτης -Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Επιμελητήριο Χανίων. Επόμενος σταθμός είναι η Θεσσαλονίκη, όπου από τις 9 έως τις 13 Οκτωβρίου, στην Πλατεία Αρχαίας Αγοράς, θα προβάλλονται τα Κρητικά Πιστοποιημένα και Τυποποιημένα Ποιοτικά Προϊόντα.