Ο φορέας εκμετάλλευσης του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης, Fraport ανακοίνωσε τα σχέδιά του για την τροφοδοσία περισσότερων από τις λειτουργίες του γερμανικού κόμβου μέσω αιολικής ενέργειας.

Συγκεκριμένα, η Fraport συμφώνησε με την ενεργειακή εταιρεία Centrica Energy Trading για να αγοράσει περίπου 63 γιγαβατώρες ενέργειας ετησίως από ένα νέο αιολικό πάρκο που βρίσκεται στα ανοιχτά των ακτών της Βόρειας Θάλασσας της Γερμανίας.

Η σύμβαση αρχικά θα έχει διάρκεια πέντε ετών με την αιολική ενέργεια να παρέχεται στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης από τον Ιούλιο. Η συμφωνία με την Centrica προστίθεται σε μια μικρότερη συμφωνία που υπογράφηκε το 2021, η οποία είδε τη Fraport να αγοράζει αιολική ενέργεια για πρώτη φορά.

Στόχος η μείωση των εκπομπών ρύπων

Η κίνηση είναι μέρος των ευρύτερων προσπαθειών της Fraport να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα στη Φρανκφούρτη. Στοχεύει στη μείωση των εκπομπών, οι οποίες βρίσκονται υπό τον άμεσο έλεγχο της εταιρείας στο αεροδρόμιο, σε 50.000 τόνους CO2 ετησίως έως το 2030.

Εάν επιτευχθεί, αυτό θα αντιπροσωπεύει μείωση κατά 78% στα επίπεδα άνθρακα το 1990, που είναι το έτος βάσης για τις διεθνείς συμφωνίες για το κλίμα.