Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η προώθηση και προβολή του τουριστικού προϊόντος, απασχόλησε την συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι των Επιτροπών Τουρισμού των Δήμων της Π.Ε. Ρεθύμνης με την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης Μαρία Λιονή.

Οι εκπρόσωποι των Επιτροπών ενημέρωσαν την κ.Λιονή για τις μεταξύ τους συναντήσεις εργασίας.
Μέχρι μέχρι στιγμής αυτές, έχουν υλοποιηθεί στους Δήμους Μυλοποτάμου και Αγίου Βασιλείου και ακολουθούν οι Δήμοι Ρεθύμνου, Ανωγείων και Αμαρίου.
Με στόχο την γνωριμία των μελών των Επιτροπών και τις συνέργειες σε ό,τι αφορά στα ζητήματα τουριστικής προβολής και ανάπτυξης.

Η Αντιπεριφερειάρχης τόνισε την ανάγκη σύμπραξης όλων των θεσμικών φορέων για την υποστήριξη του Τουρισμού.

Ιδιαίτερα την τρέχουσα περίοδο, κατά την οποία ο Τουρισμός έχει δεχτεί ισχυρό πλήγμα από την πανδημία και πρέπει να ενισχυθεί μέσα από στοχευμένες και πολύ καλά μελετημένες δράσεις.

Όπως υπογράμμισε μέσα από το έργο των Επιτροπών Τουρισμού του Δήμου θα εξαχθούν πολύτιμα συμπεράσματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Αυτά θα αξιοποιηθούν στο έπακρο από την Περιφέρεια Κρήτης στο στρατηγικό σχεδιασμό για τον Τουρισμό το επόμενο διάστημα, σημειώνοντας παράλληλα ότι η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης παραμένει πάντα αρωγός σε δράσεις των Δήμων και λοιπών φορέων του τόπου για την ανάπτυξη και προώθηση του Τουρισμού.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας Δήμων και Περιφερειακής Ενότητας.