Την ανάπτυξη του κλάδου των επιχειρήσεων της «εφοδιαστικής» αλυσίδας (logistics) και την ανάδειξη της Ελλάδας σε διαμετακομιστικό κόμβο στη ΝΑ Μεσόγειο επιχειρεί να υποβοηθήσει το νομοσχέδιο για τη «Ρύθμιση Θεμάτων Εφοδιαστικής», η επεξεργασία του οποίου ξεκίνησε την Τετάρτη, στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Κατά τη σημερινή πρώτη ημέρα συζήτησης επί της αρχής του νομοσχεδίου, μόνο η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ υπερψήφισαν το νομοσχέδιο, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε έντονες επιφυλάξεις που τον οδηγούν -κατά τη δήλωση του εισηγητή του Γ. Σταθάκη- σε καταψήφισή του.

Με το νομοσχέδιο, σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης, αποσαφηνίζεται ο όρος των logistics, απλοποιούνται οι διαδικασίες αδειοδοτήσεων των αντίστοιχων επιχειρήσεων, καταργείται ο διαχωρισμός εμπορικής και βιομηχανικής αποθήκης, εισάγεται για πρώτη φορά το πλαίσιο για τη διανομή των εμπορευμάτων, προβλέπεται η δημιουργία επιχειρηματικών πάρκων εθνικής εμβέλειας, προωθείται η τυποποίηση στα ελληνικά Logistics από το εθνικό σύστημα υποδομών ποιότητας (ΕΛΟΤ/ΕΣΥΠ).