Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία, που έχουν εξαγγείλει για αύριο Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, φορείς ελευθέρων επαγγελματιών, αντιδρώντας στο προτεινόμενο φορολογικό νομοσχέδιο, πρόκειται να μετάσχει ο Σύλλογος Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Αθηνών-Αττικής.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται:

“Σας ενημερώνουμε ότι κατά τη χθεσινή μας συνεδρίαση, το Διοικητικό μας Συμβούλιο αποφάσισε ομοφώνως, επί των παρόντων, να μετάσχει στο αυριανό συλλαλητήριο μαζί με άλλους φορείς αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών, με σκοπό να αποσυρθεί το νέο φορολογικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών.

Πιστεύουμε και εμείς ότι η φορολόγηση με βάση τεκμαρτό εισόδημα, δηλ. εισόδημα που δεν έχει αποκτηθεί, ότι όχι μόνο δεν καταπολεμά την φοροδιαφυγή, αλλά αντιθέτως οδηγεί σε δρόμους δύσβατους και επικίνδυνους όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Αύριο, Τετάρτη 22 Νοεμβρίου και ώρα 13.30, από τα γραφεία του Συλλόγου μας, θα ξεκινήσουμε όλοι οι μεσίτες πορεία διαμαρτυρίας και θα ενωθούμε και με τους υπόλοιπους φορείς, ζητώντας τα αυτονόητα, απόσυρση του νόμου ή τουλάχιστον κατάργηση των άρθρων τα οποία μας πλήττουν άμεσα και καταλυτικά”.