Το νέο ξενοδοχείο της Mirum Hellas, συμφερόντων του Ρώσου επιχειρηματία Βιτάλι Μπορίσοφ, το Island Concept, εγκαινιάστηκε χθες στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης. Το «παρών» στα εγκαίνια του boutique ξενοδοχείου, που αποτελεί τμήμα του ολοκληρωμένου τουριστικού συγκροτήματος Elounda Hills, έδωσαν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου, Νίκος Παπαθανάσης.

Για την ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης του πρώην ξενοδοχείου «Ακρωτήρι», που βρίσκεται σε έξι στρέμματα στην περιοχή Αλμυρός του Αγίου Νικολάου, απαιτήθηκαν περίπου δύο χρόνια, ενώ επενδύθηκαν περίπου 7 εκατ. ευρώ, με την πλειονότητα των σουιτών να διαθέτει ιδιωτική πισίνα. Τη διαχείριση του ξενοδοχείου έχει αναλάβει η εταιρεία Aria Hotel που ανήκει στον όμιλο Libra.

Τι περιλαμβάνει το επενδυτικό σχέδιο

Το project του Ρώσου μεγιστάνα, ύψους 600 εκατ. ευρώ, που αναμένεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τον τουρισμό πολυτελείας στην νοτιοανατολική Μεσόγειο, προβλέπει την ανάπτυξη έκτασης περίπου 1.200 στρεμμάτων για την κατασκευή, μεταξύ άλλων, 350 πολυτελών κατοικιών, μαρίνας δυναμικότητας περίπου 65 θέσεων, δύο πολυτελών ξενοδοχείων και ενός μικρού εμπορικού κέντρου. Ιδιαίτερο χαρακτήρα θα έχει η βίλα Κούνδουρου, στην οποία πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα της γνωστής ελληνικής ταινίας «Η νεράιδα και το παλικάρι». Η βίλα θα αναδιαμορφωθεί με υλικά της περιοχής, πάντα με γνώμονα την ήπια και φιλική προς το περιβάλλον ανάπτυξη.

Η Mirum Hellas σε πρώτη φάση είχε προχωρήσει την κατασκευή ενός συγκροτήματος 17 πολυτελών κατοικιών, κάποιες εκ των οποίων έχουν αγοραστεί από ξένους επενδυτές, ενώ στις προτεραιότητες της εταιρείας βρίσκεται η ανάπτυξη του κύριου μέρους το οποίο εκτιμάται ότι θα μπορούσε να ολοκληρωθεί αδειοδοτικά μέχρι το τέλος του έτους, με την έκδοση οικοδομικής άδειας.

Βασικός στόχος της Mirum είναι να προσελκύσει τουρισμό πολυτελείας, με δεδομένο ότι ο Ρώσος Β. Μπορίσοφ έχει αναπτύξει και διαχειρίζεται τέσσερα τουριστικά χωριά στη Μόσχα, διαθέτοντας μία βάση 1.500 πελατών, μέρος των οποίων εκτιμάται ότι θα διοχετευθεί στην Ελλάδα.