Στην ενοικίαση καταλύματος για διακοπές προσανατολίζεται το 78% των ταξιδιωτών σύμφωνα με έρευνα των Europ Assistance και Generali.

Πρόκειται για την πρώτη έρευνα Βαρόμετρου Ενοικίασης καταλυμάτων για διακοπές. Στην έρευνα συμμετείχαν 8.700 ταξιδιώτες σε οκτώ χώρες στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Οι ερωτηθέντες δήλωσαν ότι θα ταξιδέψουν τους επόμενους 18 μήνες και σχεδιάζουν να κάνουν κράτηση για ενοικίαση καταλύματος.

Βασικές επιλογές

• Η ενοικίαση καταλύματος είναι μια από τις κορυφαίες επιλογές σε ποσοστό 78% των ταξιδιωτών.

• Οι καταναλωτές είναι ενθουσιασμένοι που ταξιδεύουν ξανά. Μάλιστα, το 80% των ερωτηθέντων σχεδιάζουν να ταξιδέψουν τους επόμενους 18 μήνες. Περίπου οι μισοί από τους ταξιδιώτες που ερωτήθηκαν (49%) σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στο εσωτερικό.

• Οι ερωτηθέντες ανέφεραν ότι το ταξίδι είναι ένα καλό κίνητρο για τη λήψη εμβολίου COVID-19. Το 21% των Ευρωπαίων που δεν είχαν αποφασίσει να το κάνουν, το θεωρούν πλέον απαραίτητο προκειμένου να ταξιδέψουν.

• Οι ενοικιάσεις διακοπών πραγματοποιούνται σε μεγάλο βαθμό για αναψυχή. Ωστόσο, υπάρχει ενδιαφέρον από το ένα τέταρτο (22%) των ταξιδιωτών που δήλωσαν ότι θα κάνουν κράτηση για λόγους που σχετίζονται με την εργασία (9% για επαγγελματικά ταξίδια και 13% για παρατεταμένη διαμονή για εργασία / ψηφιακός νομάδας)

• Η απορρόφηση της ταξιδιωτική ασφάλισης αναμένεται να αυξηθεί με το 70% των Ευρωπαίων και το 54% των Αμερικανών, να δηλώνουν ότι είναι πιο πιθανό να αγοράσουν ταξιδιωτική ασφάλιση μετά την πανδημία.