Μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας, το Παγκόσμιο Συνέδριο Αειφόρου Τουρισμού GSTC2022 θα πραγματοποιηθεί στη Σεβίλλη της Ισπανίας, από τις 12 έως τις 15 Δεκεμβρίου.

Το GSTC2022 Sevilla θα συγκεντρώσει διεθνείς και εγχώριους τουριστικούς φορείς που εμπλέκονται στην ανάπτυξη και προώθηση βιώσιμων ταξιδιών και τουρισμού, συμπεριλαμβανομένου του δημόσιου τομέα, ξενοδοχείων, tour operators, εταιρειών, OTA, ακαδημαϊκού κόσμου, αναπτυξιακών γραφείων, ΜΚΟ, συμβούλων και πολλά άλλα.

Τα θέματα του Συνεδρίου είναι (Α) Τουριστική Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή, (Β) Ενσωμάτωση των Προτύπων Αειφορίας, (Γ) Διαχείριση Προορισμού και (Δ) Πράσινη Κινητικότητα και Προσβασιμότητα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα μείγμα συζητήσεων σε πάνελ και διαδραστικών εργαστηρίων με πολλές συνεδρίες για να διαλέξετε, συμπεριλαμβανομένων εργαστηρίων διαβούλευσης για τα κριτήρια GSTC.

Μια εξαιρετική σειρά από παγκόσμιους ομιλητές θα μοιραστούν ιδέες και θα συζητήσουν τα ακόλουθα θέματα: Επιρροή της κλιματικής αλλαγής στην τουριστική λειτουργία, πόλεις με ουδέτερες εκπομπές άνθρακα, πώς οι εθνικοί φορείς τουρισμού χρησιμοποιούν τα υπάρχοντα πρότυπα βιώσιμου τουρισμού, Βιώσιμη πολυτελής φιλοξενία, βιωσιμότητα σε εταιρικά και επαγγελματικά ταξίδια, επιχειρήσεις Επηρεάζοντας την Εφοδιαστική Αλυσίδα, Ερμηνεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Πρόγραμμα Αειφόρου Τουρισμού της Τουρκίας, Ο ρόλος των προτύπων και της πιστοποίησης στη διαχείριση προορισμών, ο καθορισμός στόχων βιωσιμότητας από την εμπορική ένωση μαζί με τους εθνικούς φορείς τουρισμού και την Πράσινη Κινητικότητα και Προσβασιμότητα.

Η συμμετοχή στο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Αειφόρου Τουρισμού της GSTC επιτρέπει στους συμμετέχοντες να αποκτήσουν εις βάθος γνώση των κριτηρίων GSTC πριν από την έναρξη του Συνεδρίου.

Θα υπάρχουν επίσης ευκαιρίες για να απολαύσετε τη Σεβίλλη, συμπεριλαμβανομένης μιας δωρεάν περιήγησης με τα πόδια στην ιστορική πόλη, καθώς και ένα ιδιωτικό δείπνο στο Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO Real Alcázar για τους εκπροσώπους του GSTC2022.