Σύνταξη: tourismtoday.gr

Στο Σορέντο της Ιταλίας από τις 27 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου, θα παργματοποιηθεί η 1η Παγκόσμια Σύνοδος Κορυφής για τον Τουρισμό Νέων (GYTS) του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO).

Στόχος είναι να φέρει κοντά παιδιά και νέους από κάθε παγκόσμια περιοχή, δίνοντας τους μια πλατφόρμα για να μοιραστούν το όραμα και τις ελπίδες τους για τον τομέα.

Σύμφωνα με τη δέσμευση του UNWTO για την ενδυνάμωση των νέων, η πρωτοβουλία θα επιτρέψει επίσης στους συμμετέχοντες να δικτυωθούν με ηγέτες από τον κόσμο της πολιτικής και των επιχειρήσεων. Καθιστώντας τους μέρος της διαδικασίας λήψης αποφάσεων, καθώς ο τουρισμός εκπληρώνει τις δυνατότητες του ως μοχλός της ατζέντας 2030 Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Διαδικτυακή μάθηση και τεχνογνωσία σε όλο τον κλάδο

Η έναρξη της Παγκόσμιας Συνόδου Κορυφής για τον Τουρισμό Νέων συμπίπτει με το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας.

Η GYTS θα περιλαμβάνει πολλά διαδικτυακά σεμινάρια κατά τη διάρκεια των οποίων οι συμμετέχοντες θα μάθουν για τον τουρισμό και την αειφορία, τον πολιτισμό και τη γαστρονομία, την καινοτομία και τη δράση για το κλίμα και άλλα σχετικά θέματα.

Ο ιταλικός εθνικός οργανισμός τουρισμού (ENIT) και η περιοχή της Καμπανίας ένωσαν τις δυνάμεις τους με το Υπουργείο για να υποστηρίξουν την υλοποίηση της πρώτης έκδοσης της Παγκόσμιας Συνόδου Κορυφής για τον Τουρισμό Νέων.

Ιδιωτικοί φορείς, συμπεριλαμβανομένου του Ερευνητικού Κέντρου για την Παγκόσμια Τουριστική Οικονομία και του Ινστιτούτου Ανώτατης Εκπαίδευσης Bella Vista, έχουν επίσης αναγνωρίσει τη σημασία της πρωτοβουλίας.

Τις εργασίες της GYTS θα ανοίξει ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) Zurab Pololikashvili, μαζί με τον Υπουργό Τουρισμού της Ιταλίας Massimo Garavagli.