Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Wizz Air επιστρέφει στην κανονικότητα της λειτουργικής απόδοσης, μετά την ανάκαμψη από τη διαταραχή σε ολόκληρο τον κλάδο.

Η οικονομική αεροπορική εταιρεία ετοιμάζεται να λειτουργήσει 35% περισσότερη χειμερινή χωρητικότητα από ό,τι πριν από την πανδημία του 2019, με υψηλότερους μέσους ναύλους.
Κατέγραψε λειτουργική ζημιά εξαμήνου ύψους 63,8 εκατ. ευρώ παρά τα κέρδη 374 εκατ. ευρώ το τρίμηνο αιχμής του καλοκαιριού.

Η Wizz Air υπέστη μη πραγματοποιηθείσα εξάμηνη συναλλαγματική ζημία ύψους 285 εκατ. ευρώ λόγω της συνεχούς ενίσχυσης του δολαρίου ΗΠΑ έναντι του ευρώ.

Ο αερομεταφορέας της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης σημείωσε ρεκόρ πραγματοποιώντας 859 πτήσεις σε μία μέρα στις 5 Σεπτεμβρίου και πέτυχε ρεκόρ μεταφοράς 12,9 εκατομμυρίων επιβατών το καλοκαίρι του Ιουνίου έως του Αυγούστου.

Ο συνολικός αριθμός επιβατών υπερδιπλασιάστηκε σε 26,5 εκατομμύρια το εξάμηνο σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2021.

Τα έσοδα από επιβατικά εισιτήρια αυξήθηκαν κατά 185,7% στα 1,1 δις ευρώ ενώ τα επικουρικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 116,8% στο 1 δις.

Η Wizz Air βρίσκεται τώρα σε καλό δρόμο για να επιστρέψει στα προ-Covid επίπεδα χρήσης την άνοιξη του 2023, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο και συνιδρυτής της Jozsef Varadi.

Όπως είπε «η Wizz Air έδωσε ισχυρά αποτελέσματα το δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού έτους, μετά από ένα δύσκολο πρώτο τρίμηνο επιχειρησιακά.

Τα έσοδα στο πρώτο εξάμηνο του οικονομικού έτους ήταν σημαντικά υψηλότερα από ό,τι ήταν την ίδια περίοδο πέρυσι και αυξήθηκαν κατά 31% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πριν από την Covid-19.

Για το δεύτερο τρίμηνο, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 41% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πριν από την Covid-19».

Η απόδοση καθοδηγήθηκε από τους παράγοντες φόρτωσης που ανακάμπτουν και τις βελτιωμένες αποδόσεις, που «δεν συγκρατούνται πλέον από τον Covid-19 ή τον πόλεμο στην Ουκρανία».

Τα κέρδη του πρώτου εξαμήνου ήρθαν «παρά τους αντίθετους ανέμους που συνεχίσαμε να αντιμετωπίζουμε λόγω διαταραχών της εφοδιαστικής αλυσίδας και υψηλών τιμών των εμπορευμάτων, πρόσθεσε ο Jozsef Varadi.

Έχουν γίνει πολλά στον κλάδο των αερομεταφορών για την αντιμετώπιση των σημαντικών ζητημάτων που ήταν χαρακτηριστικό στις αρχές του ημερολογιακού έτους 2022.

Ως συνέπεια, οι επιχειρησιακές μας επιδόσεις έχουν ομαλοποιηθεί πρόσφατα και τώρα είμαστε ξανά σε ευθυγράμμιση με τα ιστορικά χαμηλά επίπεδα ακυρώσεων και διακοπών πτήσεων».

Η στρατηγική μας για διαφοροποίηση στον Κόλπο θα δει επίσης περισσότερες εισερχόμενες και εξερχόμενες διαδρομές προς τη Μέση Ανατολή και αναμένουμε μέτρια αντιεποχική συμβολή όσον αφορά στην κίνηση και στα έσοδα από αυτούς τους προορισμούς.

Ενώ το μακροοικονομικό υπόβαθρο παραμένει προκλητικό και η αβεβαιότητα για τους καταναλωτές έχει αυξηθεί, έχουμε λάβει μέτρα για τον μετριασμό των επιπτώσεων στο κόστος μας».