Τις πτήσεις τους ξεκινούν από τον Ιούνιο σε προορισμούς στην Ευρώπη οι αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου Lufthansa, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Συνολικά 106 προορισμοί μεταξύ των οποίων η Θεσσαλονίκη, η Καβάλα και το Ηράκλειο της Κρήτης θα είναι ξανά προσβάσιμοι με τις αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου Lufthansa τις Eurowings, Lufthansa και SWISS από τον Ιούνιο, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στην επανεκκίνηση του Ιουνίου, απουσιάζει η Austrian Airlines.

Η Eurowings θα πετά από Ντίσελντορφ σε Θεσσαλονίκη και προς το Ηράκλειο μία φορά την εβδομάδα.
Και δύο φορές την εβδομάδα θα έχει πτήσεις από Κολωνία / Βόννη σε Καβάλα.

Όπως ανακοινώθηκε μόνο 80 αεροσκάφη θα επανενεργοποιηθούν από την 1η Ιουνίου στο χρονοδιάγραμμα του μήνα, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα πτήσεων του Ιουνίου θα δημοσιευθούν την επόμενη εβδομάδα.

Οι αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου Lufthansa ανταποκρίνονται έτσι στο αυξανόμενο ενδιαφέρον των πελατών για αεροπορικά ταξίδια, μετά τη σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών στις γερμανικές ομοσπονδιακές πολιτείες και τους κανονισμούς εισόδου άλλων χωρών στην Ευρώπη.

“Αισθανόμαστε την μεγάλη επιθυμία και λαχτάρα μεταξύ των ανθρώπων να ταξιδέψουν ξανά, δήλωσε ο Χάρι Χόμμισστερ, Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Γερμανικής Lufthansa AG.

Τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια ανοίγουν αργά και σε ορισμένες περιπτώσεις επιτρέπονται και πάλι επισκέψεις σε φίλους και συγγενείς.

Είναι αυτονόητο ότι η ασφάλεια και η υγεία των επιβατών και των υπαλλήλων μας είναι ύψιστης προτεραιότητας”.

Από τις 4 Μαΐου ο Όμιλος Lufthansa κατέστησε υποχρεωτικό για όλους τους επιβάτες να φορούν μάσκα καθ ‘όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.