Tη Startup Europe Week Crete υποδέχεται αυτές τις ημέρες η Κρήτη. Πρόκειται για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα από όλη την Ελλάδα που συγκεντρώνεται στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή διοργάνωση του είδους.

Η Startup Europe Week Crete προωθείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Startup Europe.

Σύμφωνα με τον συνιδρυτή του Youth Entrepreneurship Club κ. Θάνου Παράσχου, με το εν λόγω συνέδριο τοποθετείται η Κρήτη στην Ευρώπη.

Υπογραμμίζεται ότι η διοργάνωση υλοποιείται σε τέσσερις πόλεις της Κρήτης. Πρόκειται για το Λασήθι, το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο (15 Μαρτίου) και τα Χανιά (16 Μαρτίου).

Σκοπός της είναι να παρουσιάσει τις καλύτερες πρωτοβουλίες που προωθούνται από τις περιφέρειες. Παράλληλα, να ενημερώσει το τοπικό οικοσύστημα για τις ευκαιρίες που υπάρχουν. Επίσης παρέχει  συμβουλές για την έναρξη μιας εταιρίας και φέρει σε επαφή τα στελέχη της περιφέρειας με τους επιχειρηματίες και επενδυτές για να δημιουργήσουν ισχυρότερα οικοσυστήματα.

Σύμμαχος η Γαλλική Πρεσβεία

Αρωγός σ’ αυτή την προσπάθεια είναι η γαλλική πρεσβεία στην Ελλάδα, ο πρέσβης της Γαλλίας Κριστόφ Σαντεπί και ο μάνατζερ του δικτύου Mazinnov Ολιβιέ Ντοβέρν.

Υπενθυμίζεται ότι στην πλατφόρμα είναι εγγεγραμμένες 60 ομάδες απ’ όλη την Ελλάδα. Απ’ αυτές τις ομάδες :

10 περίπου αφορούν τον τουρισμό,

6-7 την τεχνολογία της υγείας και

οι υπόλοιπες εκπροσωπούν διαφορετικούς τομείς (big data και Internet of Things)