Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η παγκόσμια αλυσίδα ξενοδοχείων InterContinental Hotels Group (IHG) υπέγραψε μακροπρόθεσμη εμπορική συμφωνία με την ισπανική εταιρεία Iberostar Hotels & Resorts (Iberostar Group).

Έως και 70 ξενοδοχεία all-inclusive στην Καραϊβική, την Αμερική, τη Νότια Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική που αντιπροσωπεύουν 24.300 δωμάτια, θα προστεθούν στο σύστημα του IHG υπό την επωνυμία Iberostar Beachfront Resorts.

  • Αυτό θα είναι το 18ο εμπορικό σήμα της IHG, ενισχύοντας το παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο της έως και 3%.
  • Τα συνολικά ακαθάριστα έσοδα των 70 ξενοδοχείων ήταν περίπου 1,3 δις δολάρια το 2019 πριν από την πανδημία.

Η Iberostar με έδρα τη Μαγιόρκα έχει παρουσία σε 35 χώρες -μεταξύ των οποίων και σε Ελλάδα (Κρήτη και Κω)- θα διατηρήσει το 100% της ιδιοκτησίας, διατηρώντας την αυτονομία και τις αξίες της, δήλωσε το IHG.

Όπως επεσήμανε ο Miguel Fluxa, πρόεδρος του Iberostar Group «από την στρατηγική συμμαχία θα επωφεληθούν τα Iberostar Beachfront Resorts από την κορυφαία τεχνολογία της IHG, τις βαθιές δεξιότητες και την παγκόσμια κλίμακα.

Η διατήρηση του 100% της ιδιοκτησίας, μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να δημιουργούμε διαφοροποίηση στον κλάδο της φιλοξενίας με ένα μακροπρόθεσμο όραμα για τους υπαλλήλους, τους πελάτες, τους τουριστικούς πράκτορες, τους συνεργάτες διανομής και τις τοπικές κοινότητες που μας ήταν πιστοί όλα αυτά τα χρόνια».

Τα πρώτα ακίνητα που πρόκειται να ενταχθούν στο σύστημα IHG τον επόμενο μήνα θα δώσουν στους επισκέπτες του ομίλου φιλοξενίας περισσότερες επιλογές σε τοποθεσίες όπως το Μεξικό, η Δομινικανή Δημοκρατία, η Τζαμάικα, η Βραζιλία και τα Κανάρια Νησιά.

Άλλα ξενοδοχεία στην Ισπανία και δημοφιλείς προορισμοί θερέτρου στη νότια Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική, αναμένεται να ενταχθούν στο σύστημα της IHG κατά τη διάρκεια του 2023 και του 2024.

Το χαρτοφυλάκιο των ακινήτων του Iberostar Group θα αποκτήσει πρόσβαση στα κανάλια διανομής του IHG και στο πρόγραμμα αφοσίωσης One Rewards με περισσότερα από 100 εκατομμύρια μέλη.

Με τη σειρά της, η συμφωνία θα αυξήσει την αναγνωρισιμότητα των εμπορικών σημάτων της IHG με ένα νέο σύνολο ταξιδιωτών και θα καλύψει μια «σαφή επιθυμία» από τους επισκέπτες και τα μέλη πιστότητας για περισσότερους προορισμούς θέρετρου και την επιλογή all-inclusive διαμονής.

Οι επισκέπτες του IHG θα έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν αξέχαστες διαμονές σε βραβευμένα ξενοδοχεία, που κυμαίνονται από premium προσφορές φιλικές προς την οικογένεια έως πολυτέλεια μόνο για ενήλικες, σε κορυφαίους προορισμούς θέρετρου, όπως:

  • Iberostar Grand Paraiso (Ριβιέρα Μάγια, Μεξικό)
  • Iberostar Selection Hacienda Dominicus (Μπεϊαχεμπέι, Δομινικανή Δημοκρατία)
  • Iberostar Grand Rose Hall (Μοντέγκο Μπέι, Τζαμάικα)
  • Iberostar Selection Anthelia (Τενερίφη, Ισπανία).

Αυτά προστίθενται στα υπάρχοντα 260 θέρετρα του IHG που καλύπτουν επωνυμίες, συμπεριλαμβανομένων των Six Senses, Regent, InterContinental, Kimpton, Hotel Indigo, Crowne Plaza, Holiday Inn και Holiday Inn Club Vacations.

Το IHG διαθέτει λιγότερα από 20 ακίνητα θερέτρου στις χώρες όπου βρίσκονται τα ακίνητα του Iberostar Beachfront Resorts.
Συνεπώς, η συμφωνία αυξάνει και διευρύνει σημαντικά το αποτύπωμα του στο θέρετρο.

«Οι επισκέπτες μας ζητούσαν αυξημένες επιλογές θέρετρων και προορισμών all inclusive στο χαρτοφυλάκιο της επωνυμίας μας, είπε ο Keith Barr, διευθύνων σύμβουλος του IHG.

Τώρα συνεργαζόμενοι με την Iberostar, θα δούμε περισσότερα καταπληκτικά ξενοδοχεία να εντάσσονται στο σύστημα μας που συνεχίζει την ανάπτυξη της IHG σε τόσες πολλές από τις πιο ελκυστικές αγορές και προορισμούς του κόσμου».