Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO), η Visit Portugal και η πόλη Reguengos de Monsaraz στην περιοχή Alentejo πραγματοποιούν από σήμερα την 5η Παγκόσμια Διάσκεψη του για τον Οινοτουρισμό, σε συνεργασία με την Κυβέρνηση της Πορτογαλίας.

Μετά την επιτυχία των τελευταίων τεσσάρων ετών, το διήμερο συνέδριο έχει το θέμα «Ο τουρισμός του κρασιού-κινητήρια δύναμη για την αγροτική ανάπτυξη». Θα επικεντρωθεί στη συμβολή του οινοτουρισμού στην κοινωνική και οικονομική περιφερειακή ολοκλήρωση και στις μεγάλες δυνατότητές του να δημιουργήσει αναπτυξιακές ευκαιρίες σε απομακρυσμένους αγροτικούς προορισμούς.

Η εκδήλωση είναι μια βασική ευκαιρία για εμπειρογνώμονες από διάφορους τομείς του οινοτουρισμού να συνεργαστούν για να βρουν λύσεις για να οικοδομήσουν ένα πιο βιώσιμο, χωρίς αποκλεισμούς και ανθεκτικό μέλλον για τις αγροτικές κοινότητες.

Η περιοχή Alentejo είναι μια από τις κορυφαίες περιοχές κρασιού στην Πορτογαλία λόγω του μεγάλου εύρους των τύπων εδάφους και των διαφορετικών ποικιλιών σταφυλιών που μπορούν να καλλιεργηθούν.

Οι επισκέπτες του συνεδρίου θα λάβουν μέρος σε πολυάριθμες οινοτουριστικές δραστηριότητες και θα γνωρίσουν τους όμορφους λόφους και τις απέραντες πεδιάδες του Alentejo καλυμμένες με ελιές και βελανιδιές από φελλό.

Ο Γενικός Γραμματέας του UNWTO, Zurab Pololikashvili λέει:

«Τώρα είναι πιο σημαντικό από ποτέ να υποστηρίξουμε τον οινοτουρισμό και είμαι πεπεισμένος ότι αυτή η εκδήλωση θα αποτελέσει μια μοναδική ευκαιρία να μοιραστούμε εμπειρίες καθώς αντιμετωπίζουμε αυτούς τους δύσκολους καιρούς και να τοποθετήσουμε τους δύο τομείς σε το κέντρο της ανάκαμψης, ιδιαίτερα προς όφελος των αγροτικών κοινοτήτων. Ευχαριστώ τη στήριξη της Πορτογαλίας για να βοηθήσει στην επιτάχυνση της ανάκαμψης του τομέα ».

Η Πορτογαλία είναι μια χώρα με ισχυρή παράδοση κρασιού και η εξαιρετική ποιότητα του κρασιού της αναγνωρίζεται σε όλο τον κόσμο.