Στα 1.984 ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός αποκατάστασης και επαναλειτουργίας του Θεάτρου του Λυκαβηττού με σύγχρονες λειτουργικές και τεχνικές προδιαγραφές, το οποίο είναι κλειστό από το 2013 και θα συμβάλλει στην ανάδειξη του λόφου του Λυκαβηττού.

Έπειτα από την έγκριση της προγραμματικής σύμβασης από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, το έργο  θα δημοπρατηθεί από την Περιφέρεια Αττικής και θα εκτελεστεί από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας, σύμφωνα με την τεχνική μελέτη που έχει εκπονηθεί με μέριμνα της ΕΤΑΔ.

Με βάση τα προβλεπόμενα από τη μελέτη  θα γίνουν επεμβάσεις δομοστατικές, αρχιτεκτονικές και ηλεκτρομηχανολογικές, με το κόστος να χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Πέραν της ανακατασκευής και της ανέγερσης νέων τμημάτων του θεάτρου, προβλέπεται επίσης αποξήλωση του συγκροτήματος ύδρευσης και εγκατάσταση νέου, τοποθέτηση νέου εξοπλισμού στους χώρους υγιεινής,  εγκατάσταση νέου συστήματος ασφάλειας, κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης και συστήματος πυρανίχνευσης-πυρόσβεσης όπως και εγκατάσταση νέας μεγαφωνικής και τηλεφωνικής εγκατάστασης.

Παράλληλα με την προώθηση του έργου αποκατάστασης του Θεάτρου προχωρά και ο ανοιχτός αρχιτεκτονικός διαγωνισμό διαμόρφωσης περιβάλλοντα χώρου του Θεάτρου Λυκαβηττού, συνολικού προϋπολογισμού 227.244 ευρώ, ο οποίος θα λειτουργήσει ως περιοχή αναψυχής, κατόπτευσης του Αττικού τοπίου και υποδοχέα περιβαλλοντικών, παιδαγωγικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.