Ένας πρώην υπάλληλος της Disney Cruise Line καταδικάστηκε σε 15 μήνες φυλάκιση για την υπεξαίρεση περισσότερων από 250.000 $ από την εταιρεία.

Ο Renan Dias Da Rocha Gomes, 32 ετών, παραδέχτηκε ότι πραγματοποίησε μη εξουσιοδοτημένες χρεώσεις σε τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας και φόρτωσε την αξία των κεφαλαίων σε κάρτες δώρων της Disney για ένα διάστημα δύο ετών ενώ εργαζόταν ως παραλήπτης των εμπορευμάτων στην Disney Wonder.

Λάτρεις όπως φαίνεται της μεγάλης ζωής έκανε οικογενειακές διακοπές αξίας 37.000 $ στην Disney World, με τα κλεμμένα χρήματα, τα οποία αποσπούσε χρησιμοποιώντας το σύστημα πληρωμών online της Disney Cruise Line στο οποίο είχε πρόσβαση.

Η σύλληψη του έγινε από ομοσπονδιακούς πράκτορες το περασμένο έτος, όταν το πλοίο που επέβαινε αγκυροβόλησε στο Σαν Ντιέγκο.

“Η καταδίκη του αποδεικνύει ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεσμεύεται να προστατεύσει τους καταναλωτές και να επιβάλει το νόμο εναντίον εργαζομένων που παραπλανούν και εισπράττουν κεφάλαια από τους εργοδότες τους για προσωπική τους ωφέλεια”, δήλωσε ο δικηγόρος των ΗΠΑ Adam Braverman.

Ο Βραζιλιάνος υπήκοος Renan Dias Da Rocha Gomes θα απελαθεί μετά την καταδίκη του.