“Πιένες” γνωρίζουν τα εσωτερικά ταξίδια στην Κίνα που προτίμησαν οι Κινέζοι το 2017 σε σύγκριση με τα ταξίδια στο εξωτερικό, όπως προέκυψε από την έκθεση της εταιρείας δεδομένων GlobalData.

Το προηγούμενο έτος οι Κινέζοι τουρίστες πραγματοποίησαν 2,8 δισεκατομμύρια ταξίδια στη χώρα τους σε αντίθεση με τις 136,5 εκατομμύρια αναχωρήσεις προς προορισμούς του εξωτερικού, με τις τουριστικές δαπάνες να ανέρχονται στα $ 679,1 δις για τον εγχώριο τουρισμό και σε $ 220,6 δις για τα ταξίδια στο εξωτερικό.

Οι Κινέζοι ταξιδιώτες προτιμούν να κάνουν διακοπές στο εσωτερικό της χώρας τους μιας και το κόστος παραμένει ακόμη χαμηλό, ενώ ανασταλτικοί παράγοντες για τα διεθνή ταξίδια είναι η γλώσσα και οι ανησυχία τόσο για την ασφάλεια αλλά και για τις καθυστερήσεις.

Η Κωνσταντίνα Μπουτσιούκου, τουριστική αναλύτρια στην υπηρεσία της GlobalData δήλωσε ότι “ο εγχώριος τουρισμός στην Κίνα σημείωσε άνοδο την τελευταία δεκαετία λόγω της ανόδου της μεσαίας τάξης, της κυβερνητικής υποστήριξης και των επενδύσεων στις τουριστικές και συγκοινωνιακές υποδομές της χώρας εξαιτίας των Ολυμπιακών αγώνων του 2008”.